Ексклюзиви
неділя, 02 вересня 2012 10:29

Одноклубник Вороніна не проти виступати за збірну України

Одноклубник Вороніна не проти виступати за збірну України
"Я народився в Донецьку" - Дані Шахін ФОТО: bundesliga.com

Нападаючий німецької "Фортуни" Дані Шахін, який наполовину є етнічним українцем, висловив готовність виступати за збірну України.

"Я народився в Донецьку. Моя мама з Росії, тато з Лівану. Тато навчався у Донецьку, там же батьки і познайомилися. Так що я наполовину українець. Російська - моя рідна мова, і в родині усі ми говоримо між собою цією мовою.

Хотілося б побачити і Донецьк, і Київ, і Харків, звідки родом моя подруга. Цікаво було б і в Росії побувати. Багато розповідав мені про Україну та Росію мій нинішній одноклубник Андрій Воронін. Він чудовий футболіст, я вже на перших тренуваннях відзначив, що у цього хлопця багато чому можна повчитися. Знаю, що в "Баварії" грає ще один український футболіст - Анатолій Тимощук, але особисто з ним поки не знайомий.

Що буде, якщо отримаю пропозицію грати за збірну України? Ох, про це рано думати. Я тільки дебютував у Бундеслізі, хоч і вдало. Український футбол, як ви розумієте, мені небайдужий. Під час Євро я з особливою цікавістю стежив за іграми цієї збірної.

Я грав за юнацьку збірну Німеччини (в 2009 році Дани навіть зіграв за збірну U-20 на чемпіонаті світу), але якщо заслужу і отримаю пропозицію з України, то буду дуже радий", - цитує Шахіна "Спорт день за днем".

Зараз ви читаєте новину «Одноклубник Вороніна не проти виступати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути