понеділок, 14 листопада 2011 13:07

Роман Нойштедтер не буде відмовлятися від німецького громадянства

Роман Нойштедтер не буде відмовлятися від німецького громадянства

Півзахисник "Боруссії" з Менхенгладбаха з українським корінням Роман Нойштедтер, який бажає виступати за збірну Україну, не збирається відмовлятися від німецького громадянства. Про це заявив батько футболіста Петро Нойштедтер в ефірі передачі "Футбольний Вік-Енд".

"Рома дав інтерв'ю одній газеті, в якому він заявив, що у нього два паспорти, але це неправда, - заявив Нойштедтер-старший. Мій син народився в Україні, але двох паспортів у нього немає. Наскільки я знаю, в Україні заборонено мати подвійне громадянство, тому ми зустрінемося з представниками збірної України і обговоримо сформовану ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нойштедтер готовий пожертвувати німецьким паспортом заради збірної України

Найближчим часом все стане на свої місця, коли ми дізнаємося, чи є можливості, для виступу Романа за збірну Україну. Але можу заявити відразу, що Роман не буде відмовлятися від німецького громадянства, я вже з ним говорив на цю тему, і ми вирішили, що цього робити не варто.

Для мого сина було б непогано грати за збірну України, але німецький паспорт він здавати не буде," - підсумував Петро Нойштедтер.

Тим часом у самій Німеччині журналісти та вболівальники не скупляться на компліменти для півзахисника "Боруссії" (Менхенгладбах), навіть порівнюючи його дії на полі з грою молодого Міхаеля Баллака. У цих футболістів є чимало спільного - позиція на полі, прекрасні атлетичні дані, високий зріст (у Романа - 190 см, у Міхаеля - 189 см) і 13-й номер на футболці.

Зараз ви читаєте новину «Роман Нойштедтер не буде відмовлятися від німецького громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути