пʼятниця, 07 жовтня 2011 00:30

Блохін зателефонував Нойштедтеру

Футбольна збірна готується до чергових товариських матчів. 7 жовтня, у п'ятницю, підопічні Олега Блохіна зіграють з Болгарією (Київ, 20.45, "Інтер"), а у вівторок, 11 жовтня, — проти Естонії (Таллінн, 21.00, "Інтер").

До цих матчів у складі українців готуються 25 футболістів. Не виключено, що у подальших поєдинках збірної Блохін зможе розраховувати на 23-річного Романа Нойштедтера, опорного півзахисника німецької "Борусії" з Менхенгладбаха.

Він народився у Дніпропетровську 1988-го. Тоді його батько Петро Нойштедтер грав за місцевий "Дніпро". Півзахисник відхилив пропозицію Казахстану виступати за місцеву збірну.

— Батько грав у Казахстані, але мене з цією країною нічого не пов'язує, — каже Роман. — Народився я в Україні, тому готовий грати за цю збірну.

Нойштедтера зрозуміти можна. У збірну Німеччини, де висока конкуренція, його не покличуть. У Казахстану мало шансів пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи або Кубка світу, а Україна гарантовано зіграє на Євро-2012. Блохін зателефонував Нойштедтеру і запропонував місце в українській збірній. Проблема в тому, що Роман має німецький паспорт і був заграний за молодіжну збірну Німеччини. Для того, щоб отримати можливість зіграти за Україну, футболісту доведеться відмовитися від німецького громадянства.

— Для збірної України залучення Нойштедтера було би прекрасним варіантом, — каже російський журналіст Олексій Андронов, який коментує чемпіонат Німеччини на телеканалах НТВ+. — Це вивчений гравець, з німецьким менталітетом. На позицію опорного півзахисника до пари Тимощуку нікого кращого і бути не може.

Зараз ви читаєте новину «Блохін зателефонував Нойштедтеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути