середа, 28 червня 2017 18:59

Новачок "Шахтаря" розповів про вимоги португальського наставника

Новачок "Шахтаря" розповів про вимоги португальського наставника
Давід Хочолава перейшов у "Шахтар" з "Чорноморця" shakhtar.com

Новачок донецького "Шахтаря" Давід Хочолава розповів про перші враження в рядах чемпіона України, особливості тренувального процесу і вимогах Паулу Фонсеки.

"Перехід в "Шахтар" - один з найважливіших етапів в моїй кар'єрі, тому що я завжди говорив, що "Шахтар" - найсильніший клуб на даний момент в Україні і один з найкращих клубів в Європі. Це хороший шанс проявити себе і допомогти команді.

Контракт був підписаний у квітні, і я не міг дочекатися того моменту, коли приєднаюся до команди. Був інтерес навіть потренуватися з такими майстрами як Фред, Марлос, Ракицький. А з іншого боку намагався не думати про це, тому що залишалися ще матчі за "Чорноморець".

Прийняли мене дуже добре. Не думав, що всі будуть знати, звідки я перейшов, бо "Чорноморець" вважається середньої командою. Був знайомий з Бернардом, Ракицьким, Петряком і Данченком.

У тренуванні нічого особливого немає, просто все дуже швидко робиться і на рівні. Від інших команд відрізняється темп.

З Фонсекою була розмова про те, що мені потрібно зрозуміти гру команди в обороні, тому що вона відрізняється - грає високо, робить офсайди, страхує флангових захисників - набагато більше пересувань і набагато компактніше грає команда, мені в цьому потрібно розібратися.

Конкуренції не боюся. Буду тренуватися з партнерами, рости - вже добре. Думаю, я теж не слабкий, тому підписав контракт з командою, яка найкраща в Україні.

Мотивація? Це навіть не обговорюється. "Шахтар", став він чи ні чемпіоном, повинен виходити на кожну гру і вигравати. Будь то чемпіонат, Кубок або Ліга чемпіонів. Це психологія команди.

Не уявляю, як це слухати гімн Ліги чемпіонів на полі, а потім грати з такими зірками як Мессі і Роналду. Це словами не передати", - розповів Хочолава.

До "Чорноморця" грузинський захисник встиг пограти на батьківщині за "Саско" (Тбілісі), "Металург" (Руставі), "Сіоні" (Болнісі), "Динамо" (Тбілісі), "Колхеті" (Поті) і "Шукуров" ( Кобулеті).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" готується до нового сезону в Німеччині

У складі одеситів у минулому сезоні 24-річний футболіст провів 24 матчі у всіх турнірах, забив два голи і стільки ж зробив результативних передач.

Зараз ви читаєте новину «Новачок "Шахтаря" розповів про вимоги португальського наставника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути