Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2009 13:34

Німецькі митники "штрафанули" Кличка на 1500 євро

Автор: focus.in.ua
  Віталій Кличко
Віталій Кличко
Німецька митниця зобов"язала чемпіона світу за версією WBC Віталія Кличка виплатити штраф у розмірі 1500 євро за контрабанду.

У березні при прибутті з Києва у Франкфурт-на-Майні митники виявили у боксера незадекларований годинник і дорожню сумку, вартість яких перевищувала встановлені правила - при в"їзді необхідно декларувати товари, які коштують більше 404 євро.

Адвокат Кличка Себастьян Кобер подав апеляцію до суду, наполягаючи на скасуванні штрафу і поверненні конфіскованих предметів.

"Митники діяли дуже суворо. І ми з ними незгодні і подали протест. У Віталія вилучили особисті речі і дорожню сумку. Як йому тепер подорожувати? Скуплятися в дешевих магазинах і декларувати на кордоні кожну річ? Митні правила застаріли".

Раніше Кличко пояснив ситуацію, яка відбулася у Франкфурті:

"... Ось, що відбулося. Пояснюю. 25 березня був день народження у мого брата Володимира, і він вирішив цей день відсвяткувати у вузькому сімейному колі та відвідати концерт ACDC. Аби поздоровити брата та піти з ним на концерт, я прилетів з Києва до Франкфурта-на-Майні.Після паспортного контролю, працівники німецької митниці звернулись з запитанням, чи не ввожу я нічого забороненого до їхньої країни? На що я відповів, що вже багато років відвідую різні країни світу і добре знаю правила митного контролю, чітко їх дотримуюсь та нічого забороненого при собі не маю. Але митники звернули увагу на мою дорожню сумку Montblanc, що була на плечі та припустили, що її вартість може бути більше задекларованої вартості товарів, що ввозяться в Німеччину, тому й запитали про її ціну.

Я пояснив, що давно подорожую з цією сумкою по всій Європі, тому навіть не можу одразу пригадати де й за скільки вона була придбана. Також митники запитали мене про годинник, який був у мене на руці. Я пояснив, що годинник, який я 2 роки тому отримав у подарунок як посол організації "Laureus World Award" від компанії "IWC". Вочевидь, цих пояснень щодо моїх особистих речей не було достатньо і працівники митниці їх залишили в себе до з"ясування обставин".

Proboxing.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Німецькі митники "штрафанули" Кличка на 1500 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути