неділя, 15 листопада 2009 15:45

Німеччина попрощалася з Робертом Енке (ВІДЕО)

Німеччина попрощалася з Робертом Енке (ВІДЕО)

На стадіоні "Ганновера-96" відбулася церемонія прощання з воротарем клубу і збірної Німеччини Робертом Енке. 32-річний футболіст кинувся під потяг 10 листопада.

У число тих, що прийшли попрощатися з Енці увійшли партнери голкіпера по клубу і національної команди, тренерський штаб збірної, президент Німецького футбольного союзу Тео Цванцигер і колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер. Труна з тілом воротаря, покрита білими трояндами, була поміщена в центрі поля. Несли її шестеро партнерів Роберта по команді.

"Роберт Енке вже ніколи не повернеться на стадіон, де він завоював наші серця. Ти був номером один в повному розумінні слова. От чому на серці так важко", - сказав у своїй короткій промові президент "Ганновера" Мартін Кінд.

"Такі люди, як Роберт, - вони як зірки. Вони горять яскраво навіть в темну ніч. Вони не вмирають, а живуть в наших серцях вічно" - сказав тренер бундестіма Йоахім Льов.

Прощання з воротарем збірної Німеччини транслюється на п"яти німецьких телеканалах. Роберт буде похований сьогодні, 15 листопада, ввечері біля Нойштатда, недалеко від Ганновера, поряд зі своєю дочкою Ларою, яка померла два роки тому через проблеми з серцем.

За матеріалами Football.ua, Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина попрощалася з Робертом Енке (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути