середа, 11 листопада 2009 17:04

Лікар розповів про причину самогубства Енке

Лікар розповів про причину самогубства Енке

Лікар воротаря збірної Німеччини з футболу Роберта Енке, який покінчив життя самогубством 10 листопада, розповів про зміст передсмертної записки голкіпера.

За словами лікаря Валентина Марксера, в записці Енке вибачився перед сім"єю і медиками за те, що ввів їх в оману щодо свого психологічного стану. Енке зізнався, що свідомо робив вигляд, що йому стало краще, щоб близькі не запідозрили, що він планує покінчити життя самогубством.

Марксер і вдова голкіпера Тереза Енке повідомили, що воротар кілька років страждав депресією. За словами Марксера, вперше голкіпер звернувся до нього в 2003 році, коли він втратив місце основного воротаря в іспанській "Барселоні".

Останнім часом Енке побоювався, що якщо про його хворобу стане відомо, йому не дозволять виховувати прийомну дочку.

32-річний Енке кинувся під поїзд, який прямував з Гамбурга в Бремен. Самогубство сталося на залізничному переїзді в місті Нойштадт-ам-Рюбенберге поблизу Ганновера. У футболіста залишилися дружина і восьмимісячна прийомна дочка. Рідна дочка Енке померла в 2006 році у дворічному віці.

Енке виступав за німецький футбольний клуб "Ганновер" і вважався основним воротарем збірної Німеччини. Останні кілька матчів національної команди Енке пропустив через кишкову інфекцію, проте головний тренер збірної Німеччини Йоахім Лев заявляв, що воротар "Ганновера" буде основним голкіпером національної команди на чемпіонаті світу 2010 року в ПАР.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів про причину самогубства Енке». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути