понеділок, 04 листопада 2013 14:10

"Ніхто не просив ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів". Це гордість України" - ФФУ

"Ніхто не просив ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів". Це гордість України" - ФФУ

У ФФУ ніколи не просили ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів". Про це сказав керівник Департаменту інформації ФФУ Павло Терновий. Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що Федерація футболу України в особі першого віце-президента Сергія Стороженка сама попросила ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів".

"Заголовок матеріалу "ФФУ сама запропонувала ФІФА дискваліфікацію "Арени Львів" і сенс заперечень ФФУ у ДК ФІФА не відповідають один одному і явно спотворені автором з метою створення скандалу. В черговий раз звертаюся до тих ЗМІ, які хочуть наростити власний рейтинг на поширенні необ'єктивної інформації: це не додає вам честі.

Очевидно, що тих, хто готував вказаний матеріал абсолютно не цікавлять перспективи українського футболу, а метою є інтриги і спроби дискредитації Національної федерації та її керівництва.

У тексті згаданих заперечень ФФУ чітко викладена позиція, яка полягає в тому, що Федерація просить ФІФА погодитися з можливістю розгляду і застосування дисциплінарних санкцій до стадіону у Львові силами самої ФФУ, а також просить ФІФА погодитися з подібними намірами.

Ні про яке прохання застосувати санкції до "Арені Львів" з боку ФІФА мови не йдеться і будь-який адекватний журналіст і читач може переконатися в цьому, прочитавши текст самого документа.

І дуже важливо, щоб всі зрозуміли: стадіон у Львові - це гордість України і нашим наміром було і є бажання захистити його від тривалої дискваліфікації, про що йде мова як у цьому документі, так і подальшої апеляції", - заявив Терновий.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 27 вересня, дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за расизм уболівальників матчем без глядачів, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбіркового раунду до Чемпіонату світу 2018 року.

Пізніше президент ФФУ Анатолій Коньков і віце-президент УЄФА Григорій Суркіс подали апеляцію у ФІФА, після чого санкції було призупинено.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не просив ФІФА дискваліфікувати "Арену Львів". Це гордість України" - ФФУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути