четвер, 03 жовтня 2013 20:08

Президент ФФУ з'ясує, чому критикували Суркіса

Президент ФФУ з'ясує, чому критикували Суркіса
Анатолій Коньков Фото: zn.ua

Президент федерації футболу України Анатолій Коньков обіцяє розібратись з критикою на адресу віце-президента УЄФА Григорія Суркіса.

30 вересня, на прес-конференції в домі Футболу віце-президент ФФУ Сергій Стороженко розкритикував віце-президента УЄФА, що той не допомагає Україні в призупиненні санкцій. Анатолій Коньков пообіцяв розібратись в ситуації згодом.

"Те, що було вчора, не є те, що сьогодні. Ми об'єднуємося заради розв'язання задачі, яка стоїть перед нашим футболом. Ми дуже просимо, щоб ви сказали "стоп" негативним проявам. А це все ми розберемо потім",- пообіцяв Анатолій Коньков на прес-конференції 3 жовтня.

Григорій Суркіс каже, що вже проходив процедуру призупинення санкцій на час матчів у 2009 році, тому він і запропонував свою допомогу.

"Почесний і чинний президенти ФФУ об'єднали свої зусилля. Подібний прецедент мав місце в 2009 році на стадіоні в Дніпропетровську в матчі з Англією. Тоді ми також добилися того, щоб розгляд санкцій було перенесено на після проведення поєдинків плей-офф. Федерація повинна керуватися Дисциплінарним кодексом ФІФА, де вказано, що на момент розгляду апеляції санкції можна призупинити. Тому я і запропонував юридичну підтримку, ми вже це проходили", - сказав він.

Нагадаємо, що 27 вересня, дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за прояв расизму і нацизму вболівальників наступним матчем без глядачів, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбіркового раунду до Чемпіонату світу 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Президент ФФУ з'ясує, чому критикували Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути