субота, 02 червня 2012 19:04

"Не дай Боже на Євро зв'язки Михалик-Ракицький або Ракицький-Хачеріді" - Морозов

"Не дай Боже на Євро зв'язки Михалик-Ракицький або Ракицький-Хачеріді" - Морозов
Сергій Морозов відводить Англії роль аутсайдера групи D. Фото: blik.ua

Заслужений тренер України Сергій Морозов прокоментував Gazeta.ua товариський поєдинок збірних Австрії та Україні, в якому підопічні Олега Блохіна програли з рахунком 2:3.

"Нічия була б ідеальним результатом гри з Австрією. Але результат такий, яким він є, в плані інформативності тренерському штабу він безцінний, - вважає Сергій Юрійович. - Сподобалося, що двічі програючи, зрівнювали рахунок. Це означає, що аура в команді хороша, навіть не дивлячись на програш. Все-таки результат зараз - не найголовніше. Та й функціонально команда непогано виглядає. Морально вольові якості в сукупності з досвідом ветеранів в офіційних матчах будуть відігравати вирішальну роль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мене до хлопців немає жодних претензій" - Блохін

Краще було б використовувати "шахтарську" лінію оборони, вважає Морозов.

"Видно, що Блохін награє зв'язку центральних захисників Михалик-Хачеріді. У пари Ракицький-Кучер, вважаю, більше досвіду, в тому числі на міжнародному рівні. Крім того, Тарас зараз не в кращій формі: не встигає в боротьбі, часто порушує правила. Вчора отримав жовту, міг і червону. Так що вкрай небажані на Євро зв'язки, наприклад, Михалик-Ракицький або Ракицький-Хачеріді. Я б брав "блоками", як оборону, так і середню лінію - П'ятов у воротах, Ракицький, Кучер, ліворуч Шевчук. Це гравці, обіграні в одній команді. Відносно правого флангу, Гусєв черговий раз показав, що більше потрібний у атаці", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гусєв наздогнав Назаренка в списку бомбардирів збірної України

В опорній зоні, на думку тренера, не вистачає креативу.

"Вся гра від оборони через центральну лінію йде через Назаренка, конструктив у нього дуже хороший, але він не опорник. У той же час Тимощук лише руйнівник, а потрібен більш креативний гравець, який однаково вміє як руйнувати, так і творити. Думаю, що Анатолію такі як Гармаш, Безус або Богданов не завадили б. У матчі "молодіжки" зі шведами два останні виглядали дуже добре", - сказав Сергій Юрійович.

"Відносно центру нападу, кондиції як Девіча, так і Мілевського залишають бажати кращого. На мій погляд, в центрі б краще виглядав Ярмоленко, справа Гусєв, ліворуч Коноплянка", - зазначив він.

З суперників України по групі з Австрією можна порівняти англійців.

"При всьому історичному минулому, Англія сьогодні, на мій погляд, найбільш розбалансована команда в нашій групі. Відводжу їй останнє місце. Шведи куди мобільніше і організованіше, і саме з ними Україна боротиметься за другу сходинку. Для нас поєдинок зі скандинавами - ключовий матч всього чемпіонату", - резюмував Сергій Морозов.

Зараз ви читаєте новину «"Не дай Боже на Євро зв'язки Михалик-Ракицький або Ракицький-Хачеріді" - Морозов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути