середа, 15 липня 2020 11:56

Назвали заробітки українців у НБА

Назвали заробітки українців у НБА
Станіслав Медведенко ззакнчив кар'єру у 28 років через травми. Фото nba.com

Найуспішніший український баскетболіст часів незалежності Станіслав Медведенко, який став чемпіоном НБА 2001 і 2002 років у складі "Лос-Анджелес Лейкерс", розповів про різницю в своїй заокеанській зарплаті з тим, що він отримував на батьківщині.

"У мене було 3 пропозиції від клубів НБА, - зізнався каналу Do Best! Станіслав Медведенко. - Просто виклали переді мною контракти. Навіть сам Олександр Волков сказав, що від такого відмовлятися не можна. Сума трансферу в" Лейкерс "була фіксованою - 250 тисяч доларів . Зарплата була вшестеро вищою, ніж в Києві. Після другого контракту я купив собі будинок".

Зарплата Станіслава Медведенка за його перший сезон в НБА, 2000/2001, склала $316 969, а в подальшому зросла майже вдесятеро - до 3 млн на рік в сезоні 2005/2006.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайлюк стане ключовою фігурою нашої команди - тренер "Детройта"

Зараз в НБА виступають 2 українських баскетболістів. За даними американських ЗМІ, легкий форвард "Детройт Пістонс" Святослав Михайлюк отримує $1 452 273 на рік, а центровий "Сакраменто Кінгз" Олексій Лень - $4 255 000.

Зараз ви читаєте новину «Назвали заробітки українців у НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути