Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2011 15:12

Наставник "Літекса" очолив збірну Болгарії

Наставник "Літекса" очолив збірну Болгарії

Новим головним тренером збірної Болгарії стане 45-річний Любослав Пенєв, який раніше очолював "Літекс" з Ловеча. На цьому посту Пенєв змінить Лотара Маттеуса, який пішов у відставку після невдачі болгар у відбірному турнірі чемпіонату Європи 2012 року, повідомляє Reuters.

24 жовтня, після перемоги в матчі з "Людогорцем" (2:1), Пенєв пішов з "Літекса". Тренер заявив, що питання з його призначенням головним тренером збірної Болгарії вирішиться в найближчі дні. Інформацію про відставку Пенєва підтверджує офіційний сайт клубу.

Маттеус працював наставником болгарської команди з вересня 2010 року. У відбірковому турнірі Євро-2012 болгари виступили вкрай невдало, набрали лише п'ять очок у восьми матчах і посіли останнє місце в групі (після Англії, Чорногорії, Швейцарії та Уельсу).

Пенєв в якості гравця провів за збірну Болгарії 62 матчів і забив 13 голів. Він виступав, зокрема, за іспанські "Валенсію", "Атлетико" і "Сельту". Тренерську кар'єру Пенєв почав у 2009 році в софійському ЦСКА, а в 2010 році очолив "Літекс".

Зараз ви читаєте новину «Наставник "Літекса" очолив збірну Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути