пʼятниця, 26 серпня 2011 17:52

"Динамо" залишили без вихідного, Пенєву подарували троянду

"Динамо" залишили без вихідного, Пенєву подарували троянду

Київське "Динамо" мінімально перемогло болгарський "Літекс" у матчі-відповіді четвертого кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Єдиний гол у матчі на 74-й хвилині провів Артем Мілевський. Для форварда він став 80-м за команду в офіційних турнірах.

Зустріч "Динамо" з "Літексом" у Ловечі також закінчилася перемогою киян — 2:1.

Зустріч киян з чемпіоном Болгарії ажіотажу не викликала. Ще напередодні наставник "динамівців" Юрій Сьомін закликав уболівальників активніше підтримувати команду. До прохання коуча прислухались сім з половиною тисяч фанатів, які прийшли у четвер на 16-тисячний стадіон імені Валерія Лобановського. До речі, перед входом на арену бурхливу діяльність розгорнули перекупники, але роботи у них того вечора було не багато.

"Літекс" вийшов на гру в яскравій оранжевій формі — щось середнє між екіпіровкою "Шахтаря" та "Барселони".

На 11-й хвилині болгарські гості змусили вболівальників схопитися з місць і шукати якесь заспокійливе — м'яч потрапив у штангу воріт Шовковського. Правда після цього своє серцебиття можна було привести у норму, адже гра заспокоїлась. Під кінець першого тайму команди оживились, але голкіпери діяли надійно.

На другий тайм наставник "Літекса" Любослав Пенєв вийшов на поле із пластиковим стаканчиком кави. Правда, до стартового свистка він уже спорожнів. Взагалі обидва тренери вели себе доволі активно — жестикулювали, підказували, бігали вздовж лавки запасних, інколи присідали.

Здавалося, що матч так і закінчиться з нулями на табло. Такий рахунок цілком влаштовував "Динамо". Але, мабуть, не Мілевського. Артем забив говолою після кутового у виконанні Олександра Алієва.

Після пропущеного голу "Літекс" залишився ще й у меншості. Другу жовту картку отримав французький легіонер Максим Жосс.

Після фінального свистка всі почали вітати одне одного із виходом у груповий етап Ліги Європи. Позитивних емоцій вболівальникам додав виліт московського "Спартака" від польської "Легії". Також всі раділи і за "Ворсклу". Інші українські команди ще продовжували грати.

На післяматчевій прес-конференції у Пенєва знову намагалися вивідати назву таємничих шоколадних батончиків, які "Літекс" вказав у своєму райдері.

"Шоколадом та іншими гостинцями ми задоволені. Крім того, нам показали футбольну академію, в якій підростає молоде покоління динамівців. Ми дуже задоволені цим візитом.

Якщо це вас так цікавить, я можу детально розповісти вам про меню, яке було у нашої команди у готелі." - Любо так і не розсекретив назви.

Але його підвели футболісти. Гравці виходили з роздягальні і спокійно споживали свої "Снікерси" (це не реклама) у дворику стадіону. Хлопців ніхто не турбував. Ні преса, ні вболівальники не виявляли жодного інтересу до людей у спортивній формі "Літекса". А хлопці, були б не проти поспілкуватися. Правда у них з англійською, російською та українською було так само як у нас із болгарською. Тобто, ніяк. Футболісти жестами і кількома англійськими словами пояснювали, що "Снікерси" смачні, а "Динамо" — "вері-вері стронг тім".

На прес-конференції Пенєв ще побажав успіху киянам у груповому етапі Ліги Європи. Сам наставник "Літекса" також отримав привітання. 31 серпня Любо святкуватиме 45-й рік народження. У клубний автобус він сідав із жовтою трояндою у руках, яка гарно пасувала до його жовтої спортивної форми.

Цього вечора "динамівці" не поспішали до своїх автомобілів. Їх чекав клубний автобус. Команда не отримала традиційного вихідного. Після закінчення поєдинку з болгарами "Динамо" у повному складі поїхало на базу в Конча-Заспу. Вже у неділю киян чекає зустріч з "Дніпром".

Нагадаємо, сьогодні пройшло жеребкування групового етапу Ліги Європи. Суперниками киян стали "Бешикташ", "Сток Сіті" і "Маккабі" (Тель-Авів). Перший матч "Динамо" проведе 15 вересня вдома проти англійців.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" залишили без вихідного, Пенєву подарували троянду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути