Ексклюзиви
неділя, 18 червня 2017 10:41

Найсильніший росіянин програв нокаутом – 5 думок про перемогу американця Ворда над Ковальовим

Найсильніший росіянин програв нокаутом – 5 думок про перемогу американця Ворда над Ковальовим
Американець Ворд повторно покарав росіянина Ковальова. Фото: ria.ru

Вранці в "Mandalay Bay Hotel & Casino" у Лас-Вегасі, США, Андре Ворд переміг технічним нокаутом у восьмому раунді Сергія Ковальова і захистив титули чемпіона світу за трьома основними версіями.

Це був бій-реванш між американцем і росіянином – двома найкращими боксерами світу незалежно від вагової категорії. Трохи більше як півроку тому Ворд переміг Ковальова рішенням суддів з різницею в одне очко. Що можна винести з повторної перемоги Ворда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець Ворд став найкращим боксером світу

Психологічна перемога

Ковальов не правильно оцінив та осмислив перший поєдинок. Він не погодився з поразкою, списавши її виключно на суддів, які нібито його "пограбували". Не зробив роботи над помилками. Також до бою підійшов вкрай агресивним і розлюченим. Постійно повторяв фразу "kick his ass", обіцяв завершити кар'єру Ворда. А на передматчеву прес-конференцію – яку достроково покинув - взагалі прийшов у бейсболці з надписом "war" – війна, ворожнеча. Аналогічно як американський середньоваговик Марвін Гаглер перед боєм проти свого співвітчизника Томаса Херна у 1985-му. Були і окремі скандальні моменти, що стосувалися членів команди Ковальова. Також мабуть вплинув розподіл гонорарів за бій: американець гарантовано отримував $ 6,5 млн., а заробіток росіянина залежав виключно від кількості проданих квитків і трансляцій. Ковальов підійшов до бою у не правильному, не комфортному психологічному стані. Ворду вдалося "залізти" тому у голову, "розкласти" його мізки зсередини, вивести з себе.

Краща функціональна готовність Ворда

Як і в першому поєдинку Ковальов з 4-5 раунду почав помітно підсідати функціонально, уповільнився. Частина заслуги в цьому і Ворда – він заставляв суперника багато промахуватись, виснажував його роботою в клінчах, багато пробивав по корпусу.

Розв'язка

У восьмому раунді Ворд додав у активності і завершив поєдинок. Спершу похитнув росіянина потужним правим прямим через руку в голову. Почав добивати, завдаючи багато ударів по корпусу. Ковальов практично не захищався, "зігнувшись у три погибелі" і рефері прийняв рішення зупинити бій. Дехто назвав зупинку спірною, звинувативши Тоні Вікса в тому, що він ігнорував неодноразові удари Ворда нижче пояса.

Ворд підтвердив статус найкращого

Ворд довів, що його перемога у першому поєдинку була не випадковою. Він – кращий як боксер, більш винахідливий і різносторонній. Американець – мабуть, як ніхто інший в сучасному боксі - вміє підлаштуватись під стиль суперника, нав'язати йому свій бій. Це показово проявилось у двох поєдинках з Ковальовим. Ворд грамотно в'язав суперника, діяв максимально уважно, як завжди проводив взірцеві контратаки. Своєю перемогою американець закріпився на чолі рейтингу "Pound for pound" найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Українські сподівання

Одним із найбільш перспективних боксерів у цій вазі є харків'янин Олександр Гвоздик. Він високо котується у рейтингах боксерських федерацій і знаходиться за бій-два від свого чемпіонського шансу.

Раніше стало відомо, що Олександр Гвоздик битиметься за статус офіційного претендента на титул чемпіона світу WBC.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніший росіянин програв нокаутом – 5 думок про перемогу американця Ворда над Ковальовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути