вівторок, 22 листопада 2016 07:50

У головному поєдинку року американець Ворд переміг росіянина Ковальова

Автор: ФОТО З САЙТА www.boxingscene.com
  Американець Андре Ворд, ліворуч, переміг росіянина Сергія Ковальова одноголосним рішенням трьох суддів — 114:113
Американець Андре Ворд, ліворуч, переміг росіянина Сергія Ковальова одноголосним рішенням трьох суддів — 114:113

Новим чемпіоном світу з боксу в напівтяжкій вазі став 32-річний американець Андре Ворд. До перемоги мав 30 боїв на професійному рингу. Усі виграв, половину — нокаутом. Відібрав пояси за трьома основними версіями у росіянина Сергія Ковальова, 33 роки. Той теж провів на рингу 30 боїв, жодного разу не програвав, 26 нокаутів.

Після 12 раундів усі троє американських суддів поставили 114:113 на користь співвітчизника. Ворд став найкращим боксером світу, незалежно від вагової категорії.

Ковальов переважав суперника у фізичній міці та ударній силі. В першому раунді американець відлетів від джеба росіянина. Після цього діяв обережно. Наприкінці другого раунду Ковальов відправив суперника в нокдаун. Для Ворда він став першим у кар'єрі. Наступні два раунди теж пройшли під диктовку Ковальова. З п'ятого раунду Ворд почав поступово підлаштовуватися під стиль суперника. Завдяки вищій швидкості часто випереджав, пробивав свої джеби, пере­хоплював атаки й контратакував. Від раунду до раунду нарощував перевагу. На діях Ковальова від численних промахів почала позначатися втома. Росіянин планував нокаутуючий удар, але кулаки здебільшого не долітали до цілі. Усе завдяки відчуттю дистанції і захисту американця. Усі судді віддали йому сім раундів. Решта п'ять пішли Ковальову.

Дві третини поєдинка пройшли за сценарієм американця.

Удари Ворда, хоч і не сильні, виглядали ефектніше. Ковальов провів на 10 влучних ударів більше, але на 137 разів частіше промахувався. Судді це врахували. На користь Ворда — уміння зламати хід бою, що складався невдало. Натомість Ковальов у другій половині поєдинку внести корективи не зміг.

Ковальов має право на матч-реванш. Він заявив про бажання ним скористатися. Новий чемпіон не проти другої зустрічі. Вона може відбутися весною-влітку 2017 року.

До бою обидва суперники входили у п'ятірку найкращих боксерів світу, незалежно від вагової категорії, за версією американського журналу "Ринг". Тепер Ворд може очолити рейтинг найкращих.

У рамках боксерського шоу у Лас-Вегасі свою найважливішу перемогу в кар'єрі здобув український напівтяж 29-річний Олександр Гвоздик — до бою 11 перемог у 11 боях, 9 нокаутів.

Його суперник, колишній претендент на титул чемпіона світу, малавієць Айзек Чілемба відмовився від продовження поєдинку після восьмого раунду. Це була його перша дострокова поразка в кар'єрі. Під час свого попереднього виступу Чілемба пройшов усю 12-раундову дистанцію з Ковальовим і створив йому чимало загроз. До цієї перемоги Гвоздик входив у десятку найкращих у рейтингах трьох основних версій. А у переліку Всесвітньої боксерської ради був четвертий. Наступного року має провести бій за чемпіонський титул. А за два-три роки може стати новим лідером напівтяжкої ваги.

Зараз ви читаєте новину «У головному поєдинку року американець Ворд переміг росіянина Ковальова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути