Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2013 22:14

На WOG Yalta Rally Fest виступить український екіпаж з 16-річною дівчиною-штурманом
23

Фото: Фото: Андрій Шматов

У Ялті стартував WOG Yalta Rally Fest - так в нинішньому році називається традиційне для цього регіону авторалі. Для участі в нинішніх перегонах заявилися 80 екіпажів цьогорічного заходу стали 80 екіпажів з України, Росії, Білорусії, Литви, Казахстану та Болгарії.

"У Європі Формула -1 і ралі не менш популярні, ніж футбол і баскетбол. А раз ми прагнемо до Європи, значить потрібно робити все, щоб ралі у нас було на серйозному рівні. Ялта спрацювала на 100 % коректно і без надриву. Я вдячний всім, хто доклав до цього руку - і синові, і заступникам, і ялтинській владі", - сказав організатор ралі Євген Червоненко. - Треба відродити Ялту як здравницю, не бити приїжджих цінами, повернути Ялті популярність часів комунізму і використовувати її як майданчик для діалогу між Сходом і Заходом.

Нинішнє ралі проходить у форматі спортивного фестивалю - організатори зробили серйозний акцент на музичну складову. Зокрема, виступлять такі виконавці, як Тіна Кароль, Ірина Білик, Борис Моїсеєв, Арсен Мірзоян, група "А- Студіо", Григорій Лепс. Останній презентує пісню "Сповідь гонщика", яку написав Арсен Мірзоян.

"Чому фестиваль ? На Лепса прийдуть швидше, ніж на ралі. Ну а там подивимося" , - сказав Євген Альфредович .

Разом з Олександром Салюком -молодшим Євген Червоненко на WOG Yalta Rally Fest виступає за команду "Астана" з Казахстану.

"Як довго буду легіонером ? Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Ми казахам не продавалися, як кажуть деякі, їздимо за свої гроші. Просто в Казахстані на відміну від України слова не розходяться з ділом", - вважає Євген Червоненко.

На церемонії відкриття змагань, яка пройшла на міській Набережній, з вітальним словом крім Євгена Червоненка виступили заступник голови Ради міністрів АР Крим Георгій Псарьов, ялтинський міський голова Сергій Ілаш, представник Президента України в АР Крим Віктор Плакіда. Останній зачитав привітання учасникам змагань від Віктора Януковича.

Традиційне "Джентльмени, заводьте мотори!" вимовив Георгій Псарьов. Після чого Арсен Мірзоян і капела бандуристів ім. С. Руданського Кримського гуманітарного університету виконали гімн Украіни.

Після цього на подіум по черзі виїхали для привітання публіки екіпажі - учасники перегонів.

Зазначимо, що в нинішній ялтинської гонці бере участь український екіпаж із наймолодшим штурманом країни - 16-річною Дариною Абрамовою.

Зараз ви читаєте новину «На WOG Yalta Rally Fest виступить український екіпаж з 16-річною дівчиною-штурманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути