вівторок, 03 вересня 2013 17:02

"У євреїв гроші повинні залишатися в сім'ї" - Ялта Ралі-2013 пройде в унікальному форматі
10

Фото: Фото: Андрій Шматов

Традиційна щорічна гонка "Ялта Ралі" у нинішньому році пройде у новому форматі - спортивного фестивалю, аналогів якому немає у Східній Європі. Захід буде поєднувати в собі гоночні змагання, видовищне шоу і музичний фестиваль. Офіційно захід буде називатися WOG Yalta Rally Fest і триватиме з 13 по 15 вересня.

"Дев'ята щорічна міжнародна гонка Кубок Європи WOG Yalta Rally Fest відбудеться, незважаючи на ситуацію в країні, в автоспорті, - зазначив сьогодні на прес-конференції організатор заходу Євген Червоненко. На брифінг прийшов у синьому піджаку та білій сорочці, без краватки. - Було багато чуток, що ралі не відбудеться з якихось політичних причин. Не знаю, хто їх розпускав. Але не судять тільки тих, хто нічого не робить".

"Хочу сказати спасибі Автомобільній федерації України в особі її в. о. президента Віктора Вікторовича Януковича. Кажу не для того, щоб прогнутися, я не з тих, хто прогинається. Але його слово було вирішальним, і він дійсно реально допоміг. Справа зрушила з мертвої точки і в стислі терміни все було підготовлено", - додав він.

У рамках фестивалю пройде 5 -й етап Чемпіонату України та 15-й етап ERC (European Rally Championship).

"Цього року участь візьмуть представники 5-6 країн. Це поки що. В основному іноземні гонщики, які боряться за місця в Кубку Європи. Одна проблема - час проведення гонки. З одного боку - ідеальне. Дітей відвезли у школи, розвантажується інфраструктура, оксамитовий сезон, багато платоспроможної публіки. З іншого - у всесвітній федерації автоспорту ( FIA) на ті ж дати припадають три найважливіших змагання - етап чемпіонату світу в Австралії, етап чемпіонату Європи в Польщі і етап Кубка Європи в Іспанії. Гонщики змушені розриватися. Проте, на сьогодні зареєстровано 65 екіпажів. Думаю, ця кількість збільшиться", - сказав Євген Альфредович.

"А з FIA питання вирішимо в наступному році, щоб якось розвести змагання по датах. Гонка з кожним роком стає все відповідальнішою. У 2011 році Ялта стала головною спортивною подією країни, випередивши церемонію відкриття "Олімпійського" і навіть відкриття "Донбас Арени". І якщо цього року нам вдасться її добре провести, ми отримаємо коефіцієнт 20. Це дасть нам право проводити в Україні змагання будь-якого рівня, аж до Чемпіонату світу" , - зазначив Євген Альфредович.

Змагання нинішнього року пройдуть в новому, унікальному форматі.

"Ми робимо абсолютно новий формат, який зареєстрували на Заході, щоб ніхто не забрав ідею. Тому й називається ралі фестивалем. Цього року захід буде мати три складових. Перше - сама гонка. Друге - яскраве шоу, адже віп-спонсорів можна залучити тільки цікавою культурною програмою, після чого вони автоматично входять у світ гонок. Я проконсультувався з Ігорем Крутим, і ми високо підняли планку" , - зазначив він.

На фестивалі будуть, зокрема , такі виконавці , як Тіна Кароль, Ірина Білик, Борис Моїсеєв, Арсен Мірзоян, група "А- Студіо", Григорій Лепс. Останній презентує пісню "Сповідь гонщика", яку написав Арсен Мірзоян .

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Оголошую відкриття PrimeYaltaRally відкритим": Янукович не обійшовся без конфузу

Гонка буде називатися "Кубок Президента України".

"Запрошені діючий і всі колишні Президенти країни. Сподіваюся, приїде і Віктор Вікторович (Янукович - молодший - Ред.). Крім того, я запросив свого друга Олександра Кваснєвського, можливо буде Віктор Пінчук. Також запросили Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, адже ралі ми позиціонуємо з позиції українсько - казахської дружби, адже особисто я виступаю зараз за команду "Астана". У рамках відкриття відбудеться закладка Алеї президентів - колишні і нинішні глави держави посадять пальми" , - сказав Євген Альфредович.

За його словами, Ялта - ралі має ще й важливий політичний аспект.

"Ще одне завдання - зробити Ялту, як в 45 -му році - майданчиком діалогу між сходом і заходом", - підкреслив він.

WOG Yalta Rally Fest - 2013 стане репетицією фестивалю майбутнього року.

"З 2014 року ми переходимо в тижневий формат. Тиждень триватиме гонка і підготовка до неї. Далі буде музичний фестиваль на кшталт "Нової хвилі". І третьою складовою буде автошоу - захід, на якому можна буде купувати автомобілі зі спеціальною знижкою. Також буде виставка-продаж великовантажних автомобілів, вертольотів і яхт. А вечорами - фешн для жінок, щоб не нудьгували" , - прокоментував майбутні інновації Євген Альфредович.

"Ралі служить одній меті - ми повинні стати добрішими один до одного, повинні показати, що Україна і особливо Крим може колись стане для наших дітей українським Монте-Карло. За єврейською національною традицєю  гроші повинні залишатися в сім'ї. Тобто, у себе на батьківщині", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «"У євреїв гроші повинні залишатися в сім'ї" - Ялта Ралі-2013 пройде в унікальному форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути