Ексклюзиви
вівторок, 16 листопада 2010 16:53

На "Олімпійському" встановлять першу в Україні вакуумну каналізацію

На "Олімпійському" встановлять першу в Україні вакуумну каналізацію

Директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський запевнив, що після реконструкції київського Національно-спортивного комплексу "Олімпійський" об'єкт збереже свою нинішню назву.

"Що стосується "Олімпійського", думаю, його ім'я буде збережено. Все-таки арена має національне значення, і в майбутньому буде приймати не лише футбольні матчі, але й інші змагання міжнародного рівня", - зауважив Лубківський.

Тим часом, як повідомляє прес-служба комплексу, на арені почався монтаж першої в Україні вакуумної системі збору та виведення стічних вод. На сьогодні проведено 30% робіт. У світі подібна система вакуумної каналізації використовується вже 40 років, але в Україні вона встановлюється вперше.

Установка вакуумної системи каналізації пов'язана з тим, що високий рівень грунтових вод під стадіоном не дозволяє прокладати труби самосточної каналізації, а міський колектор, куди повинні стікати відходи, розташований вище рівня деяких приміщень НСК "Олімпійський". Прокладання труб "класичної" каналізації є неможливим через конструкції стадіону.

Оскільки, система вакуумної каналізації є економною, вона гарантує максимальну експлуатаційну безпеку з мінімальними витратами енергії. Рухомі частини вакуумної системи мають високу стійкість до термічних навантажень і працюють навіть при температурі мінус 30 градусів за Цельсієм.

"Застосування вакуумної системи каналізації зменшить використання води на 80%. Вакуумні туалети, які будуть встановлені на стадіоні, будуть вимагати для зливу всього 1 літр води у порівнянні зі звичайними туалетами, які витрачають від 8 до 9 літрів води", - сказав Геро Штайгервальд, менеджер проекту і представник компанії-постачальника Roediger vacuum GMBH. Система вакуумної каналізації на НСК "Олімпійський" буде обслуговувати 1040 туалетів в 45 санвузлах.

За матеріалами DELFI

Зараз ви читаєте новину «На "Олімпійському" встановлять першу в Україні вакуумну каналізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути