субота, 01 жовтня 2011 11:01

На "Олімпійському" закінчили монтаж мембранного покриття

На "Олімпійському" закінчили монтаж мембранного покриття

У середу, 28 вересня, на головній арені країни було завершено монтаж останнього сектору мембранного покриття навісу. Весь так званий "мембранний" етап тривав близько трьох місяців, стартувавши ще 23 червня. Це підтвердив в коментарі Інформаційному центру "Україна-2012" заступник технічного директора НСК Роман Леденьов. За цей час будівельники частинами накрили НСК "Олімпійський" тентовою мембраною, яка здатна пропускати до 12% світла.

Мембрану за спеціальним замовленням було виготовлено в Німеччині. Вже готове полотно відправили до Таїланду, де його розкроїли на 80 секторів та привезли до Києва. За словами виробників, мембрана є надлегкою, дуже міцною та вогнетривкою, здатною витримати температуру до 260 градусів. Її міцність складає 13 тонн на метр, а вага лише 1 кг/кв.м. Загальна площа покриття навісу над трибунами складає близько 48000 квадратних метрів, що робить його одним з найбільших у Європі.

Завдяки особливому хімічному складу мембрана самоочищається: будь-який бруд змивається звичайним дощем. Покриття не потребує обслуговування і зберігає високу прозорість протягом всього терміну експлуатації.

На сьогодні будівельникам НСК "Олімпійський" залишилося накрити спеціальною EFTE-плівкою близько 100 так званих "парасольок" – прозорих куполів підвісних розпірних конструкцій, які створюють характерну хвилясту форму навісу київського стадіону. Накриття парасольок прозорою ETFE-плівкою забезпечуватиме доступ світла до "живого" поля. Це буде останній фрагмент підготовки даху.

Зараз ви читаєте новину «На "Олімпійському" закінчили монтаж мембранного покриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути