Ексклюзиви
пʼятниця, 16 жовтня 2009 13:46

На Оліміпаду-2018 претендують три міста

На Оліміпаду-2018 претендують три міста

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назвав список претендентів на проведення зимових Олімпійських ігор 2018 року. За право організувати Олімпіаду-2018 позмагаються тільки три міста - німецький Мюнхен, французький Ансі і південнокорейський Пхенчхан. Про це повідомляє агентство DPA.

Після того, як кандидати подадуть офіційні заявки, експерти МОК почнуть вивчати організаційні можливості кожного з міст. Столиця Олімпійських ігор 2018 року буде названа в липні 2011 року в південноафриканському Дурбані.

Мюнхен може стати першим містом в історії, що приймало як літні, так і зимові Олімпійські ігри. Літня Олімпіада пройшла в німецькому місті в 1972 році.

Пхенчхан вже двічі претендував на проведення зимової Олімпіади. Південнокорейське місто боролося за Ігри-2010, а також за Олімпіаду-2014, але обидва рази програв голосування. У 2010 році зимова Олімпіада пройде в канадському Ванкувері, а в 2014 році - в російському Сочі.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «На Оліміпаду-2018 претендують три міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути