неділя, 11 жовтня 2009 16:58

Хіросіма і Нагасакі претендують на Олімпіаду-2020

Хіросіма і Нагасакі претендують на Олімпіаду-2020

Мери японських міст Хіросіма і Нагасакі Тадатосі Акиба і Томіхіса Тауе оголосили в неділю, 11 жовтня, що планують подати сумісну заявку на проведення літньої Олімпіади 2020 року. Про це повідомляє агентство "Кіодо".

Раніше Акиба вже виступав з подібною ініціативою. Зокрема, на вересневій конференції в Мехіко, присвяченій боротьбі з розповсюдженням ядерної зброї, він запропонував зробити 2020 рік крайнім терміном для знищення всіх ядерних арсеналів у світі. Згідно його ідеї, успіх цієї кампанії можна було б відсвяткувати проведенням Олімпіади в містах, які найсильніше пострадавших від атомної зброї.

Як відзначає Agence France-Рresse, правила Міжнародного олімпійського комітету (МОК) не передбачають проведення ігор в двох містах одночасно. Проте, додає агентство, один раз все ж таки було зроблено виключення: під час літньої Олімпіади 2008 року в Пекіні змагання з кінних видів спорту проводилися на території Гонконгу.

За даними Associated Press, окрім Хіросіми і Нагасакі іншими містами, що висловивли інтерес до проведення ігор 2020 року, стали Стамбул, Будапешт і Делі. Чи подаватиме заявку Токіо, поки невідомо. Рішення про те, де пройде Олімпіада, буде ухвалено в 2013 році.

2 жовтня 2009 року стало відомо, що столицею Олімпійських ігор 2016 року був вибраний Ріо-де-Жанейро. Окрім нього на проведення ігор претендували Токіо, Мадрид і Чікаго. Наступна Олімпіада - 2012 року - відбудеться в Лондоні.

За всю історію Олімпійських ігор японські міста були вибрані місцем їх проведення п"ять разів, проте реально змагання пройшли тільки тричі. У 1940 році зимові і літні ігри повинні були пройти в Саппоро і Токіо відповідно, проте через військові дії вони були скасовані. Згодом ці два міста все ж таки змогли реалізувати своє право: у 1964 році літня Олімпіада відбулася в Токіо, а зимою 1972 року гри пройшли в Саппоро. Останні Олімпійські ігри на території Японії були проведені взимку 1998 року в Нагано.

Американська атомна бомба була скинута на Хіросіму 6 серпня 1945 року, трьома днями пізніше відбулося бомбардування Нагасакі. За оцінними даними, загальне число людей, загиблих безпосередньо при вибухах і згодом від променевої хвороби, склало близько 220 тисяч чоловік.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Хіросіма і Нагасакі претендують на Олімпіаду-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути