пʼятниця, 09 жовтня 2009 16:13

Олімпійська програма поповнилася гольфом і регбі-7

Олімпійська програма поповнилася гольфом і регбі-7

Змагання по регбі-7 і гольф включені в програму літніх Олімпійських ігор. Таке рішення ухвалив сьогодні виконком Міжнародного олімпійського комітету на засіданні в Копенгагені. Дебют нових дисциплін відбудеться на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. Тепер на літній Олімпіаді будуть представлені 28 видів спорту.

Відзначимо, змагання з гольфу на літніх Олімпійських іграх пройшли тільки на двох Олімпіадах - 1900 і 1904 - і були потім скасовані.

Регбі-7 - різновид класичного регбі, що зародився в Шотландії. Назва пояснюється тим, що в кожній команді всього по сім гравців (три нападаючих і чотири захисника), а гра складається з двох таймів по сім хвилин (перерва - одна хвилина). В даний час регбі-7 культивується майже в 100 країнах.

Нагадаємо, в 2005 році, після вибору Лондона місцем проведення Олімпійських ігор 2012 року, МОК ухвалив рішення виключити бейсбол і софтбол з програми цих Ігор. Замість них пропонувалися до включення гольф, караті, регбі-7, роликовий спорт і сквош, проте вони не отримали необхідної кількості голосів.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська програма поповнилася гольфом і регбі-7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути