неділя, 07 серпня 2022 23:43

Моуріньйо декласував "Шахтар". "Рома" забила "гірникам" п'ять голів

У неділю, 7 серпня, "Шахтар" зіграв свій черговий благодійний контрольний поєдинок. "Гірники" в Римі протистояли місцевій "Ромі", яку тренує Жозе Моуріньйо.

На "Стадіо Олімпіко" сьогодні був ажіотаж. Гру відвідали понад 65 тис. глядачів. І це точно найбільша аудиторія, яку зібрав український клуб за час проведення матчів на підтримку України.

Ігор Йовічевич нарешті міг розраховувати на основну пару центральних захисників. А от попереду тренер продовжує шукати оптимальні варіанти. Стартовий склад "Шахтаря" був наступний: Трубін – Конопля, Бондар, Кривцов, Матвієнко, Михайліченко – Джурасек, Судаков, Вакула, Мудрик – Кулаков. На початку зустрічі стало зрозуміло, що "гірники" грають з п'ятьма захисниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" повернув вихованця, якого ігнорував російський тренер

Проте навіть такий насичений захист не допоміг на 19-й хв. Господарі короткими передачами пройшли по центру. На Трубіна вийшов Лоренцо Пеллеґріні й точно пробив над воротарем – 0:1.

Автор: скріншот з відео
  "Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"
"Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"

"Рома" володіла ініціативою і до взяття воріт. "Вовкам" зовсім скоро стартувати в Серії A, тому порівнювати фізичні кондиції не варто. "Гірники" запам'яталися ударами здалеку від Михайліченка й Судакова. Богдан навіть влучив у площину воріт, проте воротар спокійно зреагував. А також був один фірмовий прохід Мудрика, який завершився неточним ударом-прострілом.

У середині першої половини римляни мали нагоду забити вдруге. Дзаньоло вискочив на Трубіна. Голкіпер вирішив не виходити на перехоплення. І вчинив правильно, адже виграв дуель у Ніколо, відбивши м'яч ногою. Впорався Анатолій і з ударом Дибали за кілька хвилин. А коли вже й воротар був безсилим, то врятувала стійка.

І все ж "Рома" відзначилася вдруге ще до перерви. Грубо помилився поблизу власного штрафного майданчика Мудрик, віддавши пас назад на суперника. Навіть Абрагам не очікував, що Михайло так помилиться. Зрештою, англієць підхопив м'яча й прострілив на вільного Джанлуку Манчіні – 0:2. А перед свистком на перерву "гірники" забили самі собі. Юхим Конопля зрізав м'яч до сітки власних воріт після прострілу Матича – 0:3.

Автор: скріншот з відео
  "Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"
"Шахтар" програв "Ромі" 0:5 за неймовірної атмосфери на "Стадіо Олімпіко"

У перерві тренери зробили по кілька замін, і "Шахтарю" вдалося перехопити ініціативу. Здалося, що все пішло за планом Йовічевича, однак його підопічні знову пропустили. Швидка атака лівим флангом завершилася точним ударом Ніколо Дзаньоло під рукою П'ятова – 0:4.

"Гірники" продовжували тримати м'яч, проте до небезпеки справа не доходила. На 71-й хв. Бондаренко завдав першого удару в площину воріт суперника в другому таймі. А у відповідь донецька команда знову ледь не пропустила. Після удару Пеллегріні м'яч влучив у поперечку, після чого відлетів у спину П'ятову й вилетів за межі поля на кутовий.

Попри велику кількість замін протягом другого тайму, "Рома" наприкінці матчу володіла тотальною перевагою. "Помаранчево-чорні" навіть не могли зачепитися за м'яч і перейти в атаку. В підсумку Едоардо Бове скористався передачею партнера й встановив на табло остаточні цифри – 5:0.

"Шахтарю" буде дуже важко з такою грою протистояти європейським командам у Лізі чемпіонів. Непросто буде "гірникам" і в чемпіонаті України. Процес оновлення може тривати довго, а результат потрібен найближчими місяцями.

Для нового наставника "Шахтаря" Ігоря Йовічевича це був четвертий контрольний поєдинок.

До цього "гірники" зіграли внічию з "Утрехтом". У попередніх матчах "Шахтар" програв "Аяксу" та розійшовся миром з "Фортуною".

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо декласував "Шахтар". "Рома" забила "гірникам" п'ять голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути