вівторок, 26 липня 2022 22:54

Перша поразка Йовічевича. "Шахтар" поступився "Аяксу" в спарингу

Перша поразка Йовічевича. "Шахтар" поступився "Аяксу" в спарингу
Перша поразка: "Шахтар" під керівництвом Ігоря Йовічевича поступився "Аяксу". Фото: ФК "Шахтар"

У вівторок, 26 липня, "Шахтар" провів свій другий поєдинок в межах підготовки до нового сезону. Суперником "гірників" був амстердамський "Аякс", який є чинним чемпіоном Нідерландів. Матч відбувся на домашній арені амстердамського клубу.

Це також був другий поєдинок для Ігоря Йовічевича на чолі "Шахтаря". У першому його підопічні розійшлися миром з "Фортуною" з міста Сіттард. Донеччани забили тричі, проте не виграли – 3:3.

Якщо в попередній зустрічі хорватський наставник випустив із перших хвилин легіонера-новачка Невена Джурасека, то сьогодні в старті вийшли всі українці. Зокрема, 19-річний захисник Едуард Козік. Загалом склад був наступним: Трубін, Конопля, Козік, Бондар, Корнієнко, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Кащук, Мудрик, Тотовицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не могли нікого вкрасти" – у "Шахтарі" прокоментували прихід Йовичевича

"Шахтар" оновлюється й омолоджується, тому очікувати результату вже зараз не доводиться. "Аякс" спокійно володів ініціативою, змусивши Трубіна двічі показати свою майстерність на початку поєдинку.

Далекою від оптимальної є форма Тотовицького. У середині першого тайму партнер знайшов Андрія хорошим пасом, проте швидкість нападника була настільки повільною, що його наздогнала ледь не половина гравців господарів. Зрештою, за кілька хвилин "гірники" створили перший момент. Кащук пробив головою після навісу з флангу – воротар зупинив м'яч на лінії.

"Помаранчево-чорні" відбивалися, а на 33-й хв. несподівано відкрили рахунок. Михайло Мудрик підібрав м'яч на власній половині поля, на швидкості випередив візаві, увійшов до штрафного майданчика, хитнув захисника й пробив повз голкіпера – 1:0. Не дивно, чому донецький клуб з усіх сил намагається втримати свого вінгера. Мудрик самотужки може пробігти пів поля та забити.

"Аякс" був відверто здивований таким розвитком подій. За повної переваги пропустили контратаку й гол. Та все ж господарі відігралися ще до перерви. Душан Тадич переправив м'яч до сітки воріт буквально з кількох метрів після передачі Антоні головою – 1:1. Можливо, був офсайд, однак арбітри не зафіксували.

У перерві Йовічевич майже повністю змінив склад. Не чіпав лише центральних захисників, адже на цих позиціях є проблеми. Матвієнко й Кривцов ще не відновилися після ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" анонсував товариський матч з командою Моуріньйо

Після таких перестановок "гірникам" стало ще важче. Спочатку українську команду врятувала стійка після подачі з кутового. А згодом двічі в гру вступав Андрій П'ятов. Воротар в обох випадках у красивих стрибках переводив м'яч на кутові. Тим самим голкіпер показав, що ще позмагається з Трубіним за місце в стартовому складі.

Попереду в "гірників" у другому таймі нічого не виходило. Хіба що можна пригадати кілька ударів здалеку. Всі вони були неточними. Абсолютно різні два тайми. І можна припустити, що наближеним до основи є той склад, який був у першій половині.

"Шахтар" утримати нічию не зумів. На 73-й хв. Стевен Берґейс пробив з-за меж штрафного майданчика, і м'яч після рикошету залетів у сітку. П'ятов не встиг зреагувати на нову траєкторію – 1:2. А крапку в матчі поставив Мохаммед Кудус, пробивши з лінії штрафного майданчика в кут – 1:3.

Змагатися на рівних із чемпіоном Нідерландів донецька команда поки не може. У Йовічевича попереду ще багато роботи, щоби в Лізі чемпіонів цей оновлений "Шахтар" показав гідну гру.

Наступний контрольний благодійний поєдинок "Шахтар" зіграє з "Утрехтом" 30 липня.

Зараз ви читаєте новину «Перша поразка Йовічевича. "Шахтар" поступився "Аяксу" в спарингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути