середа, 10 лютого 2010 16:05

Михалик може влаштувати скандал через сало

Михалик може влаштувати скандал через сало

Головний тренер "Динамо" Валерій Газаєв заборонив годувати футболістів варениками і пельменями. Виключені з раціону і курячі яйця - вони замінені перепелиними. Про це розповів завідувач рестораном бази "Динамо" Петро Зварич.

Також Зварич розповів про смаки гравців і про фірмову страву команди.

- Влітку до бразильця Бетао приєдналися земляки Алмейда і Маграо. В їх раціоні є щось особливе?

- Ні, вони дуже люблять наш борщ, крім того, на столах у футболістів завжди велика різноманітність натуральних овочевих салатів, які ми постійно міняємо, щоб не було звикання, тому що тоді у гравців не виникає апетиту і зменшується якість засвоєння продуктів.

До речі, в салатах ми не використовуємо майонез, тому що він містить багато емульгаторів і консервантів, а замість нього вживаємо оливкове масло, сік лимона або сметану. Ми також готуємо страви, властиві їх національній кухні: рибу, філе курки, рис ризотто, запечену картоплю, спагеті. Тому жодних проблем не виникає.

- Чи важко здивувати Андрія Шевченка, який побував у різних країнах і чудово розбирається, зокрема, в італійській і англійській кухні?

- Йому дуже подобаються риба і салати, зокрема, його улюблений - з буряка, чорносливу і горіхів. Цей салат він попросив готувати і на сніданок, і на обід. А вечеря для Андрія неможлива без тушкованої капусти. Тобто смаки у нашого форварда залишилися українські. Також любить борщ, а ось м"яса майже не вживає.

- Чи є особливі переваги в їжі у самого Газзаєва?

- Ні, незважаючи на те що Валерій Георгійович родом з Осетії, він їсть і буженину, і домашню ковбасу, і сало, і борщ. До речі, спробуйте Михалику на обід до борщу не дати 10 грамів сала, скандал же буде! (Посміхається.) Що ж до головного тренера, взагалі він достатньо аскетично ставиться до харчування. Наприклад, під час обіду може з"їсти лише закуску, майже не їсть другі страви.

- Чи є в команді футболісти, які дотримуються посту?

- Так, є. Це Бадр Ель Каддурі, Юссуф і Нінкович. Перші двоє зовсім не їдять свинини. А Мілош завжди питає мене, чи є в тій або іншій страві яйця, він також не їсть вершкового масла.

- Мабуть, фірмова страва на базі - окрошка, яку так люблять всі футболісти?

- Так. Колись мені було дуже приємно, коли в одному з інтерв"ю колишній гравець "Динамо" Маріс Верпаковскіс зізнався, що більше ніде так не годують, як на базі в Києві. А краще за м"ясну окрошку влітку немає нічого в світі, ні в одному ресторані її так смачно не приготують.

За матеріалами КП в Украине

Зараз ви читаєте новину «Михалик може влаштувати скандал через сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути