понеділок, 12 серпня 2013 09:51

"Металіст" попросив УЄФА відкласти рішення по вердикту Лозанни

"Металіст" попросив УЄФА відкласти рішення по вердикту Лозанни

Юрист "Металіста" Маркіян Ключковський в ефірі програми "Великий футбол" розповів про можливі варіанти покарання, які може прийняти УЄФА відносно харківської команди за договірний матч з "Карпатами".

"Варіантів може бути три. Перший: УЄФА може зняти всі звинувачення з "Металіста" і на цьому буде кінець історії. В іншій крайності знаходиться варіант, коли УЄФА вирішить покарати "Металіст" виключенням з єврокубків на якийсь період. У теорії це може бути один сезон, два чи три. Є середній варіант, відповідно до якого покарання буде, але буде умовним - відстрочка на випробувальний термін і нічого не завадить "Металісту" брати участь у Лізі чемпіонів", - сказав Ключковський.

За словами юриста, незважаючи на рішення Лозаннського суду з приводу того, що матч був договірний, докази цього дуже слабкі і хиткі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" може подати апеляцію до Верховного суду Швейцарії

"Ті докази, які були, на наш погляд, в принципі, незаконними в юридичному сенсі використовуватися не можуть. Як доказ серйозності своїх намірів, "Металіст" готується подавати апеляцію до Верховного суду Швейцарії: подавати плануємо найближчим часом", - підкреслив Ключковський.

Ключковський зазначив, що "Металіст" вже звернувся до УЄФА з проханням відкласти рішення.

"Ми вже попросили УЄФА відкласти рішення, хоча б на той час, поки Верховний суд не вирішить питання, яке поставив перед ним "Металіст". Це право "Металіста" за законодавством Швейцарії і відбирати це право УЄФА не має права. Це один з аргументів, які ми будемо ставити", - сказав Ключковський.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" попросив УЄФА відкласти рішення по вердикту Лозанни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути