пʼятниця, 02 серпня 2013 21:13

"Металіст" може подати апеляцію до Верховного суду Швейцарії

"Металіст" може подати апеляцію до Верховного суду Швейцарії
Власник "Металіста" Сергій Курченко прокоментував рішення Лозанни ОТО: footboom.com

Сьогодні Спортивний арбітражний суд Лозанни виніс рішення у справі про застосування санкцій проти клубів "Металіст" і "Карпати", накладених Федерацією футболу України в 2010 році - за результатами визнання договірного характеру матчу між командами в 2008 році. У цей час власником "Металіста" був Олександр Ярославський.

Клубу вдалося домогтися зменшення санкцій, накладених на "Металіст" раніше. Санкцію у вигляді зняття 9 очок скасовано.

Однак, ФК "Металіст" позбавлено 3 очок і бронзових медалей у сезоні 2007/2008 і клуб зобов'язаний виплатити грошовий штраф у розмірі 25 000 доларів. Також дисциплінарна санкція у вигляді відсторонення від занять футбольною діяльністю строком на 5 років і грошовий штраф у розмірі 10 000 доларів накладені на спортивного директора клубу Євгена Краснікова.

Разом з тим своїм рішенням КАС звернув увагу на істотні процесуальні порушення при розслідуванні даної справи в Україні.

Юристи клубу аналізують дане рішення, що складається з майже 250 сторінок, і, враховуючи всі обставини, розглядають питання про подачу апеляції до Верховного суду Швейцарії.

ФК Металіст проінформує УЄФА про прийняте судове рішення.

"Ми з повагою ставимося до рішення Лозаннського суду.

Справа, по якій прийнято рішення, тягнеться з 2008 року. Вона слухалася більше трьох років, коли у клубу був ще попередній власник. Я чекав на це рішення з початку 2013 року.

Справа складна, але терміни її розгляду, і, головне, момент винесення рішення - в ході відбіркового туру Ліги Чемпіонів - нас засмутили. Думаю, що дане рішення не буде нести істотних наслідків для "Металіста" в майбутньому. Ми детально розберемося в його обгрунтованості і зробимо все для захисту наших інтересів.

"Металіст" робить успіхи, вирвався в Лігу Чемпіонів і ми будемо домагатися, щоб спори п'ятирічної давності не заважали клубу рухатися вперед "- заявив президент ФК "Металіст" Сергій Курченко.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" може подати апеляцію до Верховного суду Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути