неділя, 08 квітня 2012 12:18

Мессі повторив рекорд Герда Мюллера
7

Фото: Reuters

Футболіст "Барселони" Ліонель Мессі став першим після Герда Мюллера гравцем, якому вдалося забити 60 голів за сезон в Європі, пише іспанська газета AS. Мессі довів рахунок забитих м'ячів до 60 завдяки дублю у матчі чемпіонату Іспанії проти "Сарагоси" 7 квітня. Поєдинок закінчився перемогою каталонців з рахунком 4:1.

Таким чином, Мессі підібрався до абсолютного рекорду Герда Мюллера, який у сезоні 1972-73 років забив 67 м'ячів у складі мюнхенської "Баварії". Не виключено, що Мессі зможе побити цей рекорд, тому що "Барселона" проведе в цьому сезоні ще дев'ять чи десять матчів: шість у чемпіонаті Іспанії, два в Лізі чемпіонів (три в разі виходу у фінал) і один в Кубку короля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Барселони"

У цьому сезоні це вже третій рекорд Ліонеля Мессі. Раніше він встановив рекорд результативності в окремо взятому матчі Ліги чемпіонів: у повторній грі 1/8 фіналу цього турніру проти леверкузенського "Байєра" Мессі забив п'ять голів, ставши першим в історії сучасної Ліги чемпіонів гравцем, якому це вдалося. Крім того, в цьому сезоні Мессі став найрезультативнішим гравцем в історії "Барселони", зараз у нього на рахунку 240 голів за іспанський клуб.

У матчі проти "Сарагоси" "Барселона" також побила рекорд за кількістю забитих голів за сезон серед іспанських клубів. У сезоні 2011-12 років каталонці забили 161 м'яч в 54 матчах. Раніше цей рекорд належав мадридському "Реалу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі повторив досягнення Андрія Шевченка

У чемпіонаті Іспанії "Барселона" займає друге місце з 75 очками. На першому місці "Реал", у якого 78 очок і одна гра в запасі. "Барселона" і "Реал" зустрінуться один з одним 22 квітня, за три тури до закінчення чемпіонату Іспанії. Крім того, обидва клуби продовжують виступ у Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Мессі повторив рекорд Герда Мюллера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути