середа, 21 березня 2012 16:04

Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Барселони"
12

Фото: Reuters

Під час вівторкової перемоги над "Гранадою" (5:3) 24-річний Ліонель Мессі оформив свій восьмий хет-трик у поточному сезоні Примери і з 234 голами став найкращим бомбардиром в історії "Барселони".

По завершенні матчу на гігантському табло "Камп Ноу" світився надпис "Вітаємо, Лео!". А все тому, що цього вечора неймовірний аргентинець на два голи перевершив досягнення Сезара Родрігеса, який до цього тривалий час був рекордсменом синьо-гранатових за кількістю забитих голів. До речі, на всіх фронтах у нинішньому сезоні Мессі відзначився вже 54 рази.

ВІДЕО: Мессі оформив хет-трик і став кращим бомбардиром в історії "Барселони"

"Перед нами - найкращий гравець у всіх відношеннях, - не вагаючись заявив наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола про "десятку" своєї команди. - Він здатен на будь-що, і доводить це чи не кожні три дні. Мені шкода тих, хто претендує на його трон, адже цей хлопець просто найкращий. Сподіваємося, він тішитиме вболівальників футболу ще дуже довго".

У каталонській кар'єрі Мессі було чимало приємних епізодів. Ось п'ять найбільш яскравих із них:

1. Перший офіційний гол

Мессі забив свій перший офіційний гол за "Барселону" 1 травня 2005 року в поєдинку чемпіонату Іспанії проти "Альбасете" на "Камп Ноу". Футболіст, якому на той момент було 17 років, 10 місяців і сім днів, відзначився після пасу Роналдіньо, ефектно перекинувши м'яч через голкіпера.

2. Хет-трик в "Ель Класико"

Мессі забив не один гол-красень у ворота мадридського "Реала", в тому числі й два - у першій грі минулорічного півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА, однак його хет-трик у домашньому поєдинку в березні 2007 року став особливою подією. "Барса" тричі поступалася протягом гри, проте вже у компенсований час аргентинець втретє зрівняв рахунок (3:3),  оформивши перший за 12 років хет-трик в "Ель Класико".

3. Гол у стилі Марадони

У квітні 2007-го Мессі забив гол, дуже схожий на м'яч свого знаменитого співвітчизника Дієго Марадони, яким той відзначився в грі проти збірної Англії на чемпіонаті світу-1986. Обігравши двох суперників ще на власній половині поля, Мессі помчався в напрямку воріт опонента, на межі штрафного майданчика розібрався ще з двома захисниками, оббіг голкіпера і спрямував м'яч у порожні ворота.

4. Голи в Лізі чемпіонів

Мессі ставав найкращим бомбардиром трьох розіграшів найпрестижнішого єврокубку. Цього сезону він із 12 голами також лідирує в снайперських перегонах, довівши свій загальний показник до 49 м'ячів у 64 зустрічах. У квітні 2010-го нападник оформив покер у першому таймі поєдинку проти лондонського "Арсеналу", а 7 березня поточного року став першим футболістом, якому вдалося відзначитися п'ять разів в одному матчі Ліги чемпіонів. Співвласником рекорду не пощастило стати леверкузенському "Байєру".

5. Виступи в топ-матчах

Мессі має гарну традицію особливо ефективно діяти в найбільш відповідальних поєдинках каталонців, що він довів у першій півфінальній грі минулорічного розіграшу Ліги чемпіонів проти "Реала". Аргентинець не залишав поля без забитого голу і у двох фіналах найпрестижнішого єврокубку в 2009 та 2011 роках, в яких синьо-гранатовим протистояв "Манчестер Юнайтед". У першому випадку голкіпер "дияволів" Едвін ван дер Сар виявився неготовим до неймовірного удару Мессі головою у "дев'ятку", а у вирішальній зустрічі 2011-го, яка була останньою в професіональній кар'єрі голландця, він не зумів урятувати свою команду після потужного пострілу форварда з-за меж штрафного майданчика

Зараз ви читаєте новину «Мессі став найкращим бомбардиром в історії "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути