субота, 23 червня 2012 19:10

Меркель приїде до Києва, якщо Німеччина вийде в фінал Євро

Меркель приїде до Києва, якщо Німеччина вийде в фінал Євро
Меркель передумала не їхати в Україну на Євро. Фото: news2000.com.ua

Канцлер ФРН Ангела Меркель відвідає Київ, якщо збірна Німеччини з футболу проб'ється у фінал Євро-2012. Про це з посиланням на німецькі спортивні ЗМІ повідомляє Deutsche Welle. Раніше Меркель відвідала лише один матч своєї команди на Євро: чвертьфінал проти збірної Греції, який проходив не в Україні, а в Польщі.

Раніше Ангела Меркель розглядала можливість бойкоту Євро в знак протесту проти дій української влади, зокрема, взяття під варту колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Тим не менш, офіційно про бойкот оголошено не було. У прес-службі канцлера ФРН пояснювали, що Меркель не може відвідати матчі в Україні через занадто щільний графік.

20 червня агентство Fox News повідомляло, що Меркель зможе відвідати матч зі збірною Греції в Гданську через те, що зустріч з керівниками Італії, Франції та Іспанії, присвячена кризі в єврозоні, закінчиться раніше початку матчу, і канцлер встигне дістатися до Польщі. У Гданськ її запрошував особисто прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Варто зазначити, що грецькі вболівальники освистали Меркель під час матчу. Вважається, що греки погано ставляться до канцлера ФРН через те, що вона займає жорстку позицію з питання порятунку Південної Європи від боргової кризи: Меркель вважає, що допомога Греції повинна виділятися тільки в обмін на програму скорочення витрат.

Матч у Гданську закінчився з рахунком 4:2 на користь Німеччини. У півфіналі, який пройде в польському Вроцлаві, німці зустрінуться з переможцем пари Англія - ??Італія. Півфінал Ангела Меркель відвідати точно не зможе.

Зараз ви читаєте новину «Меркель приїде до Києва, якщо Німеччина вийде в фінал Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути