неділя, 10 червня 2012 00:00

Нідерланди відмовилися від бойкоту Євро-2012

Нідерланди відмовилися від бойкоту Євро-2012
Едіт Схіпперс. Фото: ANP

Міністр охорони здоров'я, добробуту та спорту Нідерландів Едіт Схіпперс (Edith Schippers) відвідала матч між збірними командами Голландії та Данії з футболу на чемпіонаті Європи, який відбувається в Україні і Польщі, повідомляє Radio Netherlands.

Схіпперс обрана владою Нідерландів як офіційний представник голландського уряду на Євро-2012. Вона була присутня на першому матчі голландських футболістів, який відбувся 9 червня на стадіоні "Металіст" в Харкові. Міністр зазначила, що в разі виходу Нідерландів у фінал на Євро-2012 прибуде голландський прем'єр Марк Рютте.

Раніше міністр закордонних справ Нідерландів Урі Розенталь стверджував, що члени уряду і королівської сім країн проігнорують матчі Євро-2012 в Україні  у тому разі, якщо не будуть покращені умови утримання у в'язниці колишнього українського прем'єр-міністра Юліи Тимошенко. Коментуючи повідомлення про Схіпперс він зазначив, що умови утримання Тимошенко були покращені, у зв'язку з чим і було ухвалене рішення про делегування представника голландського уряду на Євро-2012.

Із закликом до бойкоту матчів Євро-2012 на Україну раніше закликав в уряді Німеччини. За деякими даними, канцлер ФРН Ангела Меркель вирішила відмовитися від відвідування матчів першості через ув'язненняТимошенко. На початку травня ряд глав європейських держав, у тому числі президент Чехії Вацлав Клаус, відмовилися від участі в конференції в Ялті. Клаус мотивував свою відмову в тому числі і ситуацією з Тимошенко.

Юлія Тимошенко відбуває семирічний термін за Перевищення повноважень при укладенні газових контрактів з Росією з осені 2011 року. Тимошенко неодноразово скаржилася на стан здоров'я і стверджувала, що їй не надають Необхідну лікарську допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди відмовилися від бойкоту Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути