Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 11:00

Меріон Джонс зізналася у вживанні допінгу

Американська бігунка Меріон Джонс, триразова чемпіонка Олімпіади-2000 в Сіднеї, багаторазова чемпіонка світу, зізналася, що протягом двох років приймала заборонені препарати. За словами спортсменки, до вживання допінгу в 1999 році її підштовхнув колишній тренер Тревор Грем, передає CNN. Бігунка вживала допінг до 2002 року, поки не припинила співпрацю з тренером.

Джонс підкреслила, що, даючи їй допінг, Грем стверджував, що це льняне масло. Насправді це був стероїд ТХГ (тетрагидрогестрінон), який дозволяв приховувати спортсменам сліди вживання інших заборонених препаратів. Цей різновид допінгу розробили в скандально відомій лабораторії BALCO, голова якої Віктор Конте під час слідства "здав" всіх своїх клієнтів.

До теперішнього часу Джонс стверджувала, що вона ніколи не приймала допінг. Як очікується, в п"ятницю 5 жовтня спортсменка в Південному окружному суді Вашингтона дасть свідчення у справі про вживання заборонених препаратів.

Тревор Грем поки не дав ніяких офіційних коментарів після зізнання Джонс.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Меріон Джонс зізналася у вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути