вівторок, 06 листопада 2012 15:10

"Мені б не хотілося, щоб "Динамо" програло, але після матчу у нас має бути 12 очок" - наставник "Порту"

"Мені б не хотілося, щоб "Динамо" програло, але після матчу у нас має бути 12 очок" - наставник "Порту"
Вітор Перейра побажав Блохіну міцного здоров'я та довгих років життя ФОТО: shakhtar.com

Наставник португальського "Порту" Вітор Перейра не хоче, що "Динамо" програло "Порту", але разом з тим націлюється на здобуття трьох очок у матчі Ліги чемпіонів. Про це тренер "драконів" розповів на передматчевій прес-конференції.

"Наш подарунок Олегу Блохіну — це перш за все привітання з днем народження та побажання дуже-дуже міцного здоров'я, а також багатьох років життя.

Що стосується матчу, то нас чекає складна гра для обох учасників. Ми знаємо і вже впевнилися у силі та таланті динамівців. Вони себе непогано зарекомендували у матчі на "Драгау" індивідуальними та командними діями. "Динамо" доведеться докласти чимало зусиль, щоб не програти. Мені б не хотілося, щоб кияни зазнали поразки і вилетіли з групи, але після матчу у нас має бути 12 очок (зараз "Порту" лідирує у групі з 9-а пунктами).

Ми зі свого боку можемо пообіцяти, як команда, яка знає чого хоче, коректну та цікаву гру. Це має підштовхнути нашого суперника, відзначу що нам протистоятиме гідна команда, провести матч максимально акуратно та без ускладнень. Бажаю динамівцям докласти максимум волі і бажання, щоб зробити своєму тренеру ще один подарунок за нашою участю."

Ви вже визначилися зі складом на матч?

"Це не у моїй звичці, а також це погана прикмета за добу до матчу називати склад на гру. Навіть самі футболісти не знають, хто з них вийде завтра на поле. У нас ще не було командних зборів. Скажу, що всі можуть спати спокійно. Місце травмованих виконавців займуть здорові футболісти. Сподіваюсь вони підтримають репутацію команди і зіграють на рівні своїх партнерів."

Яке завдання ви ставите перед собою у Лізі чемпіонів?

"Не потрібно загадувати наперед. Ми амбіційна команда, але ніколи не дивимося далі найближчого матчу. Зараз ми думаємо про перемогу у завтрашньому поєдинку проти "Динамо". Також ми свято віримо у те, що завжди потрібно залишатися вірними стилю команди та власній ідентичності. Це означає, що наша гра має бути зважено-агресивною і в той же час стриманою, скромною, коректною та з досягненням колективної гри. Сподіваюсь, що натхнення нас не покине."

Олег Блохін сказав, що точно зіграє проти "Порту" без трьох опорників. Якої гри ви очікуєте від "Динамо"?

"Абсолютно природно, що тренер "Динамо" може і повинен зараз задуматись про те, що можна зробити, у тому числі за рахунок зміни тактики, щоб не програти і не втратити шанси на вихід з групи. Це було б дуже прикро.

Ми зі свого боку немаємо жодного наміру якось змінювати нашу гру. Наш девіз — "Залишатися вірними собі". Ми маємо намір бути на полі досить агресивними, тримати м'яч, домінувати у грі і опиратися на колективну взаємовиручку. Це один з основних моїх принципів.

Якщо "Динамо" вдасться створити нам проблеми, то ми будемо готові на певні жертви та зусилля. В цьому ключі я виховую своїх гравців. Ми сподіваємось, що не зрадимо власній ідентичності, адже ми "Порту". Ми команда, яка знає чого вона хоче у цьому турнірі. Надіюсь, свої три очки ми завтра здобудемо."

Нагадаємо, матч "Динамо" — "Порту" пройде сьогодні, 6 листопада, на НСК "Олімпійський" о 21:45. Пряма трансляція поєдинку на каналі "1+1".

Зараз ви читаєте новину «"Мені б не хотілося, щоб "Динамо" програло, але після матчу у нас має бути 12 очок" - наставник "Порту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути