вівторок, 07 серпня 2007 18:58

Матузалем не має права виступати за "Сарагосу" в чемпіонаті Іспанії

Якби чемпіонат Іспанії почався завтра, то Франселіно Матузалем не зміг би дебютувати в Прімеро. Бразилець все ще не отримав тимчасовий трансферний лист, який йому повинен надати ФІФА, щоб мати можливість офіційно заявитися за "Сарагосу", повідомляє Терикон.

Проте арагонський клуб демонструє спокій, там впевнені, що дозвіл прибуде вчасно, і що півзахисник зможе дебютувати26 серпня у виїзному поєдинку проти "Мурсії".

Агентам футболістам до кінця минулого тижня не вдалося випросити у ФІФА тимчасовий дозвіл через те, що "Шахтар" офіційно відмовив "Сарагосі" висилати трансферний лист Матузалема.

Ця затримка хвилює оточення бразильця, вони хочуть прискорити процес заявки півзахисника і не ризикувати участю Матузалема в першому турі чемпіонату Іспанії. Зазвичай, ФІФА посилає тимчасовий трансфер протягом 15 днів. "Сарагоса" і екс-капітан "Шахтаря" сподіваються, що, найпізніше, всі документи прийдуть 20 серпня, за тиждень до початку сезону.

Матузалем став справжньою сенсацією для "Сарагоси" і його чудова гра в передсезонних матчах зробила бразильця новим лідером арагонського клубу та новим ідолом для прихильників іспанської команди.

Матузалем в односторонньому порядку розірвав контракт з "Шахтарем" за статтею ФІФА про закінчення трирічного "захищеного" періоду. "Сарагоса" і представники гравця обговорюють суму компенсації при достроковому розірванні контракту - 15 мільйонів євро.

Нагадаємо, що "Шахтар" наполягає на сумі в 25 мільйонів доларів - це 19,2 млн. євро. Але все таки остаточну суму компенсації встановлює ФІФА після того, як Спортивний суд в Лозанні розгляне "справу Матузалема" за позовом "Шахтаря". Додамо, що судовий розгляд може продовжуватися протягом року.

Зараз ви читаєте новину «Матузалем не має права виступати за "Сарагосу" в чемпіонаті Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути