понеділок, 30 листопада 2009 09:51

Матч "Карпати" - "Іллічівець" закінчився расистським скандалом

Матч "Карпати" - "Іллічівець" закінчився расистським скандалом

15-й тур чемпіонату ознаменувався расистським скандалом. На останній хвилині матчу "Карпати" - "Іллічівець" (2:2) зіткнулися гравець "Карпат" нігерієць Самсон Годвін і його екс-одноклубник футболіст "Іллічівця" білорус Павло Кирильчик. Обидва побачили перед собою жовту картку, для Самсона, який порушив правила перед цим, вона виявилася другою і перетворилася на червону. Він залишив поле. Але ледве прозвучав фінальний свисток, як нігерієць вибіг на поле і спробував продовжити чоловічу розмову з Кирильчиком. Благо гравці "Карпат" зупинили опорника, який незабаром пояснив, що вивело його з себе.

"Я сильно вдарив суперника. Суддя справедливо показав мені жовту. Але суперник образив мене: "Ти мавпа!" Це божевілля якесь... Я не мавпа! Я в шоці", - дивується Годвін. "По-перше, він стрибнув у нашого гравця. По-друге, почав посилати всіх на три букви і плюватися, - говорить Кирильчик. - Расизм? Якщо і були образливі слова, то вже після того, як прозвучали послання з трьох букв і полетіли плювки... Що саме я говорив? У нього запитаєте! Хай він розповість. А чи був з мого боку расизм, не знаю. Не пам"ятаю..." Коуч "Карпат" Олег Кононов додав: "Пахне расизмом".

У своєму рапорті арбітр Віктор Швецов про те, що Годвіна нібито обізвали мавпою, не згадав. Але дисциплінарні органи нашого футболу можуть порушити справу і на основі слів самого Самсона. Якщо факт расизму підтвердиться, Кирильчика дискваліфікують не менше ніж на 5 матчів, а з "Іллічівця" знімуть три очки. Також серед можливих санкцій - штраф від 100 тис. до 250 тис. грн.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Матч "Карпати" - "Іллічівець" закінчився расистським скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути