середа, 22 травня 2019 21:36

Матч між "Шахтарем" та "Динамо" став формальністю

Матч між "Шахтарем" та "Динамо" став формальністю
Віктор Циганков знову був лідером "Динамо"

"Шахтар" та "Динамо" зіграли в нічию в Харкові в рамках 30 туру чемпіонату України.

Абсолютно ніякої інтриги в цій грі вже не було. "Гірники" ще у минулому турі забезпечили собі золоті нагороди чемпіонату. Динамівці нижче другого місця вже не опустяться. Скоріше цей був можливістю для "Шахтаря" підтвердити власну перевагу над принциповим суперником, а для "Динамо" можливістю зіпсувати донеччанам свято. Годі було сподіватися, що ця гра якось може вплинути на подальшу долю Олександра Хацкевича, в якого завершується контракт із київським клубом.

Обидва тренери мали великі кадрові втрати перед грою. Так Олександр Хацкевич не міг розраховувати не вже давно травмованих Соля та Піварича. Вербич, Буялький та Кадар вибули до завершення сезону через травми. Через перебір карток матч пропускав Русин, а Цітаїшвілі та Миколенко поїхали в табір юнацької збірної України. Правда останній отримав травму і пропустить юнацький Мундіаль. Тому наставнику киян нічого не залишалося, як кидати в бій Бесєдіна, хоча Артем тільки відновився після важкої травми. На лаві запасних окрім Гармаша опинилися виключно молоді гравці.

В Паулу Фонсеки ситуація була не краща. Марлос вже давно поза грою. Його готують до матчів збірної. Напередодні гри отримали травми Мораес, Степаненко та Ісмаїлі. Паулу Фонсека вирішив залишити Тайсона та Коваленка на лавці запасних давши можливість зіграти більше новачкам, яких активно запрошував "Шахтар" протягом сезону.

В першому таймі "Динамо" виглядало переконливіше за суперника. "Гірники" пробували грати у позиційний футбол, але раз за разом наривалися на стрімкі виходити гостей у швидкі атаки. В кінці першого тайму Віктор Циганков на індивідуальній майстерності заробив пенальті, який сам без проблем реалізував. Було видно неозброєним оком, що без Ісмаїлі "гірники" не справляються із лідером "Динамо". Раз за разом Матвієнко опинявся за спиною Циганкова.

Але під самий кінець тайму вилучення за другу жовту отримав Шабанов перериваючи вихід Кайоде. На початку другого тайму помилка Андрієвського призвела до гола у ворота Бойка. Півзахисник "Динамо" втратив м'яч в середині поля, що обернулося виходом Тете на ворота "Динамо".

Олександр Хацкевич протягом сезону отримав багато критики. Але черговий матч довів, що рівень деяких гравців " Динамо" явно не відповідає рівню клубу. Всі здобутки були перекресленні індивідуальними помилками Андрієвського та Шабанова.

Рівень деяких гравців "Динамо" не відповідає амбіціям клубу

Правда для "Шахтаря" музика не довго грала. В першій половник тайму вилучення через дві жовтих отримав вилучення Хочолова. Виходить так, що у 5 матчах між "Динамо" та "Шахтарем" в трьох іграх були вилучення. Причому у двох матчах обопільні. Не можна сказати, що це були якість емоцій. Скоріше це рівень футболістів. Не підведи нерви Гармаша в Кубку країничи будь хоч трохи більше майтерності в Андрієвського та Шабанова - киян могли б сподіватися на більше у цих матчах.

Після того, як склади команди вирівнялися гра команд стала теж рівною. Біля воріт Бойка чи П'ятова виникали тільки напівмоменти. "Шахтар" більше сподівався на швидкісні якості власних гравців враховуючи зайвий простір на полі, а динамівці шукали свої шанси в позиційних атаках. Але, загалом, нічия виявилася результатом, яка дала можливість не зіпсувати свято одним та зберегти лице іншим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" не має переваги над "Динамо" в особистих зустрічах

В цьому сезоні "Динамо" та "Шахтар" зустрічалися між собою 6 разів. Кияни перемогли донеччан в Суперкубку країни. "Гірники" виявилися сильнішими в Кубку України. Матчі в чемпіонів завершилися двічі в нічию та по одному разу кожен із суперників перемагав.

Зараз ви читаєте новину «Матч між "Шахтарем" та "Динамо" став формальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути