Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2018 11:04

"Маріуполь" зіграв свій перший матч в Лізі Європи

"Маріуполь" зіграв свій перший матч в Лізі Європи
"Маріуполь" зіграв в нічию з шведською командою. Фото: ТС

Єврокубковий сезон стартовував для українських команд. Першим в бій пішов ФК "Маріуполь". Приазовці в рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи поїхав у Швецію. Протистояла українцям четверта команда останнього чемпіонату Швеції "Юргорден".

"Перший тайм пройшов досить рівно. Маріуполь більше володів м'ячем, а Юргорден намагався карати гостей за помилки, використовуючи швидкість своїх півзахисників. Українці намагалися грати через верхові передачі та економили сили, не вступаючи у високий масований пресинг. Тим не менш, саме Маріуполь забив гол: на 37-й хвилині Сергій Яворський на дальній стійці замкнув подачу з кутового. Через кілька хвилин він же міг і привезти гол у свої ворота, обрізавшись перед штрафним, однак Баджі з вигідної позиції знову промазав.

Другий тайм був менш цікавим, однак більш нервовим. Маріуполь став грати по рахунку, а Юргорден відчайдушно ліз вперед. Втім, шведи ледь не привезли собі пенальті вже через чотири хвилини після старту – Мишньов увійшов у штрафний та впав у боротьбі, однак арбітр не повівся на картинне падіння українця.

Чогось дійсно небезпечного шведи не створили – принаймні власноруч. Тим не менш, господарі поля гарно використовували помилки Маріуполя: так, на 61-й хвилині Биков помилився у боротьбі з Мрабті, і м'яч підхопив Баджі. Сенегалець пройшов до чужого штрафного та пробив з метрів 23-х – на щастя, удар пішов точно в руки Худжамову! Через шість хвилин Худжамов міг подарувати гол Юргордену, помилившись на виході при подачі з кутового, однак голкіпера підстрахували захисники. Кілька гострих прострілів та обіграшів було у Рінга та Радетінаца, однак не більше того. Маріуполь впевнено оборонявся та, здавалося, довів матч до важливої виїзної перемоги, однак на 90+4-й хвилині Білий прогавив Баджі у власному штрафному, надавши сенегальцю можливість зрівняти рахунок. Після цього Юргорден міг забити ще, однак Даніельссон пробив у стійку!

Матч завершився результативної нічиєю, хоча Маріуполь був дуже близьким до перемоги. Втім, він міг і програти, тож не все так погано. Тепер все вирішиться в Україні",- розповідає "Футбол24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначився суперник "Зорі" у Лізі Європи

Матч-відповідь відбудеться рівно за тиждень. "Маріупольці" прийматимуть шведів в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «"Маріуполь" зіграв свій перший матч в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути