середа, 23 лютого 2022 14:49

"Мамкін історик" - як українські спортсмени відреагували на заяви Путіна й агресію Росії
8

Президент РФ Володимир Путін у понеділок, 21 лютого, підписав укази про "визнання ЛДНР" - окупованих Росією районів Донецької та Луганської областей.

Він також виклав власну версію історії та повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією", а також підписав указ про введення російських військ на окупований Донбас.

На українофобські заяви президента країни-агресора та загрозу вторгнення РФ на територію України відреагували й українські спортсмени. Gazeta.ua пропонує ознайомитися з деякими їхніми заявами.

Одним з перших на події відреагував футболіст Роман Зозуля, котрий завжди був патріотом і допомагав нашій армії.

"Мамкін історик не розуміє, що своїми фантастичними казками лише загартовує і згуртовує нашу націю. Ми ніколи не були братськими народами, бо братам не намагаються нав'язати комплекс меншовартості й при нагоді закинути зашморг. Ми завжди були кісткою в горлі для більшості правителів "великої і могучої". У різні історичні періоди вони прагнули нас підкорити, морити голодом, переслідувати, саджати й убивати за право говорити рідною мовою, висловлювати позицію та прагнути незалежності.

На восьмому році війни нарешті весь світ прозрів і усвідомив, що в Україні немає жодного громадянського конфлікту, що ми вісім років стримуємо російську агресію і не даємо їй поширитися на всю Європу. Тому світ має усвідомити й іншу істину, що Путін - це реінкарнація Гітлера. І його плани амбітніші, ніж захоплення України. Тому зараз, як ніколи, важливо, щоб світ об'єднався і запровадив економічні санкції проти цього проклятого режиму.

А з фізичним опором, упевнений, наші ЗСУ впораються, бо характер наших військових викуваний зі сталі. Наша перемога вже близько, як і феєричний кінець кремлівського зла. Вірю в Україну, вірю в перемогу, вірю в українську армію!" - написав Роман Зозуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Саленка до Мампасі. Які українські футболісти змінювали громадянство на російське

"Я завжди пишався своїм народом і своєю країною! Ми пережили багато непростих періодів, і за минулі 30 років сформувалися як нація. Нація щирих, працелюбних і волелюбних громадян. Це найголовніше наше надбання. Сьогодні складний час для всіх нас. Але ми маємо єднатися. У єдності ми переможемо. Слава Україні!" - поділився своєю думкою колишній головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко.

"Увесь цивілізований світ непокоїться ситуацією у моїй країні. Я не можу залишатись осторонь і прагну донести свою думку. На фото - моя країна. Країна, у якій я народився та виріс. Країна, кольори якої я захищаю на міжнародній спортивній арені. Країна, яку ми стараємось прославляти і розвивати. Країна, кордони якої повинні залишатись непорушними. Моя країна належить українцям і ніхто ніколи не зможе привласнити її. Ми своє не віддамо! Слава Україні", - твердо заявив футболіст Олександр Зінченко.

"Російські війська офіційно вторглися в Україну", - прокоментував ситуацію ексгравець збірної України з футболу Євген Левченко.

"Будьте впевнені: Україна сильна. Вона має сильну столицю Київ, сильні міста, села та сильних і згуртованих людей, які цінують понад усе свої незалежність, суверенітет і мир у Європі. Її воля існуватиме вічно. Слава Україні!" - написав ексбоксер Володимир Кличко.

"Україна - це мій дім, Україна - це моя батьківщина! Я хочу миру та світлого неба над головою моєї родини та усього українського народу! Ми сильні, і ми подолаємо все разом", - зазначила фехтувальниця Ольга Харлан.

"Я люблю свою країну, це мій дім, моя батьківщина! І я хочу жити в мирі, без війни і постійних загроз", - заявила дзюдоїстка Дар'я Білодід.

"Я - звичайний українець, який хоче бачити посмішки та радість на вулицях рідного міста, хоче бачити розвиток та процвітанння Батьківщини, хоче займатись улюбленою справою і прославляти Україну, хоче бути спокійним за рідних та близьких вдома.

На наш заклик до миру звернув увагу увесь світ, і ми отримуємо підтримку з усіх куточків планети. Ми дуже цінуємо Вашу підтримку та щиро вдячні за те, що Ви розділяєте нашу позицію. Ми - українці, мирні люди і не хочемо війни", - зазначив скелетоніст Владислав Гераскевич, котрий після свого виступу на Олімпіаді в Пекіні показав плакат "Ні війні в Україні".

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «"Мамкін історик" - як українські спортсмени відреагували на заяви Путіна й агресію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути