четвер, 14 травня 2009 11:42

Луческу привітав "Динамо" з чемпіонством

Луческу привітав "Динамо" з чемпіонством

Після перемоги над київським "Динамо" у півфіналі Кубка України головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу зробив короткий аналіз минулого поєдинку, а після цього відповів на питання журналістів.

— Була дуже складна гра, але ми, в принципі до такої гри були готові. Я був упевнений, що "Динамо" покаже все, на що воно здатне, бо справа була не лише у виході у фінал Кубка України, але і в престижі.

"Динамо" зіграло дуже добре, організовано, як і очікувалося. Звичайно, вони використовували всі можливості та шанси які дозволили б їм пройти далі. З їхнього боку були і жорсткість, і в деяких моментах симуляція, але хочу відзначити ще раз — зіграли вони дуже добре.

За великим рахунком, це така гра, в якій будь-який з суперників міг перемогти і пройти у фінал. Виграли ми. У якійсь мірі тому що у нас було більше терпіння. Дуже добре, що у нас в кінці не було паніки, ми не кинулися атакувати, а були уважні та сконцентровані як в обороні, так і в атаці.

У першому таймі я був незадоволений, в перерві відбулася серйозна жорстка бесіда. У першій половині гри було багато довгих передач, не властивих нашій команді — і звичайно, втрати. Якраз не вистачило того терпіння, про яке я вже говорив. У другому таймі, навпаки, ми провели декілька контратак, які могли привести до забитого гола. Чесно кажучи, не обійшлося у нас і без везіння. Швидше за все, це сталося тому, що суперник дуже хотів виграти, забити гол.

Ця перемога дуже важлива і в психологічному плані, вона дозволить нам спокійно, з упевненістю готуватися до фіналу Кубка УЄФА. У першому таймі я відзнаичив, що деякі гравці не йшли жорстко в єдиноборство, напевно, в якійсь мірі берегли себе. Шкода, що отримав травму Жадсон, поглянемо, що можна зробити, як відновити його до фіналу.

Зрозуміло, ми дуже хочемо виграти Кубок УЄФА. Дасть Бог — виграємо. Легко не буде. У фіналі національного Кубку гратимемо з "Ворсклою", а з нами вони грають дуже добре. Хочу привітати "Динамо" з чемпіонством. І привітати їх потрібно з грою — вони зіграли добре, всі сили, які у них були, вони намагалися залишити на полі.

— Містере, два питання. Перше: чому поливали поле перед грою? І друге: якщо можна, поясните, яке завдання виконував Гладкий?

— На жаль, через те, що був дощ, трава була мокрою, і її не підстригли так, як потрібно. Газон був дуже високим. Під час розминки поле було повністю сухе, і трава гальмувала рух м"яча. Вода, якою полили траву, давала можливість прискорити гру. От і все.

Скрізь у світі таке практикується. Допустимо, в "Барселоні" навіть у перерві поле заливається, щоб прискорювати гру. Що стосується Гладкого, то він увійшов досить непогано, як і будь-який футболіст, який грає в "Шахтарі" і виходить на заміну.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Луческу привітав "Динамо" з чемпіонством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути