Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 08:54

"Луческу перетворив "Динамо" на справжню машину": огляд ЗМІ після фіналу Кубка України

"Луческу перетворив "Динамо" на справжню машину": огляд ЗМІ після фіналу Кубка України
Мірча Луческу та його тренерський штаб. Фото: ФК "Динамо" Київ

Київське "Динамо" стало володарем Кубок України-2021.

У фінальному матчі команда Мірчі Луческу перемогла "Зорю" -1:0.

Gazeta.ua зібрала оцінки ЗМІ після матчу у Тернополі.

"Футбол 24" зазначає, що ігрова перевага команди Луческу не відображає рахунку в матчі.

"Перевага команди Луческу жахала. Рахунок 1:0 дещо вводить в оману. Скільки моментів, схожих на змарнований пенальті, не реалізували Віктор Циганков, Артем Бєсєдін і компанія. Якби не Нікола Васіль, розгром 3:0 видався б "Зорі" найменшим злом. Віктор Скрипник не має рації, коли говорить, що дозволили "Динамо" небагато в атаці. У першому таймі ще так, стримували досить ефективно, хоча позначилася і рання заміна Миколенка. У решті – Київ проїхався катком. Тотальний контроль і домінування над третьою силою українського футболу. Скрипник має рацію, коли каже, що Луческу перетворив "Динамо" на справжню машину"


"Динамо" не повинно було доводити гру до овертайму

План Скрипника із посиленням гри завдяки замінам не спрацював, пише "Футбум".

"Що до самої гри, оригінальний не буду - заміни Віктора Скрипника гру не підсилили. М'яко кажучи. Аллахьяр Сайядманеш вийшов добре, вчасно, але ось чи замість Єгора Назарини потрібно було випускати іранця? Проте, попереду Аллахьяр підбадьорив, тут двох думок бути не може. Але ось потім ... Замість Владислав Кабаєва виходить Олександр Гладкий, замість Артема Громова – Шахаб Захеді, і два гравці, які мобільно встигали урізноманітнити атакуючу роботу грою в обороні, підтримуючи центральний ромб, залишають поле, поступаючись місцем "висунутому" Гладкому і ледареві Шахабу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Динамо" виграло Кубок України

Оглядач "Трибуни" Дмитро Литвинов відмічає тренерську роботу Луческу в "Динамо".

"Румунський тренер не зробив нічого специфічного. Він просто намагався ставити в склад кращих з доступних гравців, довіряти молоді і намагатися підводити гравців в гарній психологічній формі до кожного матчу. Останнє може здатися дрібницею на тлі нинішнього реального рівня чемпіонату України, на тлі якого "Динамо" все ще височіє айсбергом. Але тим не менше останні роки ми бачили, як "Динамо" регулярно втрачало очки з суперниками нижче класом, а тренери виправдовувалися тим, що гравці підійшли до матчу без належного настрою".

Найнебезпечнішим у виконанні "Зорі" були стандарти

Найбільше загрози воротам Дениса Бойка несли стандартні положення від "Зорі", пише Ua-football.

"Зоря" надто багато атакувала позиційно, але була гострою під час контратак та особливо стандартів. Віталій Вернидуб і Денис Фаворов ледь не забили після подач до володінь Бойка зі штрафних. А на початку поєдинку в ході швидкої контратаки не пройшла паралельна поперечна передача у напрямку Владислава Кабаєва".

"Динамо" не дало ніяких шансів супернику зрівняти рахунок вдалими діями в обороні та самі могли забивати другий гол, пише Sport.ua.

"Здавалося, що в час, який залишився до кінця гри, "Зоря" влаштує справжній штурм воріт Бойка. Але динамівці діяли грамотно і не дали суперникам такої можливості. Більш того, саме вони були ближче до успіху, ніж луганська команда".

"Динамо" виграло Кубок України тринадцятий раз у власній історії.

Долю поєдинку проти "Зорі" вирішив єдиний забитий гол Віктора Циганкова в овертаймі.

У поточному сезоні "Динамо" виграло всі внутрішні трофеї – Кубок, Суперкубок та чемпіонат.

Зараз ви читаєте новину «"Луческу перетворив "Динамо" на справжню машину": огляд ЗМІ після фіналу Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути