неділя, 29 січня 2012 17:39

Ломаченко зіграв у хокей за "Коломийських вовків"
6

Фото: galsports.com

Дворазовий чемпіон світу з боксу та переможець Олімпіади 2008 року в Пекіні Василь Ломаченко зіграв у хокей за аматорську команду "Коломийські вовки". Трапилося це під час навчально-тренувального збору національної олімпійської збірної України, який проходив у місті Коломия Івано-Франківської області.

"Вовки" поступилися чинному чемпіону області команді "Покутські яструби" - 0:3.

"Коли був на зборах у Коломиї, то знайомі запропонували зіграти за їхню команду, - каже Василь Gazeta.ua. - Я не відмовився. Компанію мені склав Роман Капітоненко (срібний призер чемпіонату світу). Ми не боялись отримати травми. І наші тренери не заперечували. Ми грали із хокейним захистом, тому вони особливо не хвилювалися."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Місце Ломаченка непохитне"

Ломаченко заграв у хокей завдяки батьку.

"У батька в гаражі лежали старі ковзани і ключка. Він у дитинстві грав у хокей. Так вийшло, що його спортивний інвентар перейшов у спадок мені. У моєму рідному місті не було спеціалізованої ковзанки. Якби вона була, можливо я б займався хокеєм серйозно. Мені подобається ця гра — дуже динамічна і силова.

Яка моя позиція? Я граю нападаючого. Звичайно, у дитинстві грав, де прийдеться. У вуличному хокеї немає поділу на чіткі позиції — де шайба там і гравець. А от голкіпером ніколи не був."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко став боксером року в Україні

Боксер народився у місті Білгород-Дністровський Одеської області.

"Ми грали взимку, коли лиман замерзав. І продовжуємо це робити, як тільки погодні умови дозволяють. У нас є своя компанія, яка грає в хокей. На лід виходять і 20-річні, і навіть дідусі, яким вже по 60 років.

Інколи дивлюсь хокей по телевізору. Мені подобається сама гра, тому не буду виділяти якісь конкретні команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Ломаченко хоче стати Героєм України

У принципі я ще добре граю у баскетбол та у футбол. Я думаю, що можу без проблем переключитися на будь-яку гру, яка тільки існує."

Боксери проводили свій збір на базі ФСК "Локомотив".

"У Коломиї є всі умови для проведення збору. Ми працювали над фізичною і тактико-технічною підготовкою, стояли у парах і бігали кроси. Це була втягуюча робота, адже це наш перший збір після довгого відпочинку. Попереду у нас ще багато зборів, але вже відчувається наближення Олімпіади. На Ігри поки ніяк на налаштовуюсь. Власне налаштовуюсь на підготовку до турніру."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов, Ломаченко і Харлан отримали "спортивні Оскари"

Нещодавно первістку Ломаченка, сину Анатолію, виповнилося два місяці. Василь назвав хлопчика на честь батька.

"Під час зборів дуже скучив за сином. На кого більше схожий? Поки на мене. Ні, колискових я не співаю", - зізнався боксер.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко зіграв у хокей за "Коломийських вовків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути