пʼятниця, 18 листопада 2011 07:15

Ломаченко та Усік мають гарні перспективи у професіональному боксі

Автор: фото з особистого архіву
  Ігор Смольянов: ”Справжнього успіху боксер-професіонал може досягти тільки в Америці”
Ігор Смольянов: ”Справжнього успіху боксер-професіонал може досягти тільки в Америці”

На чемпіонаті світу з боксу серед любителів Україна отримала чотирьох володарів золотих нагород та одного "срібла". Найімовірініше, Василь Ломаченко, Олександр Усік, Євген Хитров, Тарас Шелестюк і Денис Беринчик перейдуть у професіональний бокс після Олімпіади-2012.

Їхні перспективи там для "ГПУ" аналізує московський тренер із боксу Ігор Смольянов, 32 роки.

Де краще розпочинати українським боксерам професіональну кар'єру — в Європі чи США?

— Із точки зору стабільності заробітку та лояльності промоутерів — можливо, в Європі. Але чимало боксерів, опиняючись в руках менш досвідчених тренерів Старого Світу, регресують.

Звичайно, треба обговорити всі пропозиції, усе зважити. Особливу увагу слід приділити вивченню всіх хитрощів багатотомних контрактів і вибрати найадекватніший варіант. Хоча монополіст у професіональному боксі — Америка. Справжнього успіху можна досягти тільки там.

Наскільки стиль і манера ведення бою наших атлетів підходить для професіонального боксу?

— Напевно, головним чинником є здатність боксера захищатися і вчасно бити, бути чутливим. Практично всі українці, які стали медалістами в Баку, сповідують сучасний стиль ведення бою. Але для професіонального боксу високих досягнень я б виділив у першу чергу двох — Василя Ломаченка та Євгена Хитрова. Обидва з сильним ударом. При цьому Ломаченко вражає винятковою амплітудою своїх гострих ударів — вони короткі, ніякого розмаху. У цьому криється справжня небезпека. Плюс приголомшливий темп і відмінна робота ніг. У Хитрова динаміт у руках, жодного зайвого руху — колосальний багаж захисних дій. Обох об'єднує стрімкий і красивий напір у ринзі, якого так чекає глядач.

Денис Беринчик — боксер атакувального плану, трохи розмашистий і затягнутий, але при цьому чудово орієнтується на будь-якій дистанції, грамотно в'яже і ламає суперників. Із таким не буде зручно на довгій чемпіонській дистанції, його манера акуратно вкладається в рамки профі-боксу. Тарас Шелестюк — справжній заблочник. Може здатися, що він передбачуваний, але це не так. Професіональний ринг відкриє його найкращі сторони.

Олександр Усік — творча особистість. Мало кому з "тяжів" властива така легкість і елегантність. Він дійсно розуміє бокс як мистецтво. Імовірно, його місце в одній шерензі з такими ігровиками, як Мохаммед Алі і Рой Джонс.

Чого реально можуть досягнути ці боксери на профі-рингу?

— Така кількість факторів впливає на результат у професіональному боксі, що легко помилитися. За допомогою грамотного просування навіть із посереднього спортсмена можна зробити зірку. Багато залежить і від особистості та дисципліни боксера. Оскільки просувають зазвичай яскравих і нестандартних людей, то можна твердити про хороші перспективи Василя Ломаченка та Олександра Усіка.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко та Усік мають гарні перспективи у професіональному боксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути