Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 16:11

"Лобановський висилав за мною машину" - Шевченко

"Лобановський висилав за мною машину" - Шевченко
Шевченко розповів про Лобановського. Фото: Ера

Наставник збірної України Андрій Шевченко поділився спогадами про роботу з Валерієм Лобановським.

"Найбільше запам'ятовуються ті моменти, які відбувалися вже після того, як я перейшов до "Мілана". Була у нас така традиція: по прильоту на матчі збірної мене завжди чекала в аеропорту машина, яку висилав за мною Лобановський. Насамперед я їхав на базу, піднімався до нього в номер і ми по кілька годин там розмовляли.

Валерію Васильовичу було важливе все - тренувальний процес, побутові питання і так далі. Всі дрібниці і деталі. Тренер не розминався ні з чим: хто б що не говорив, але у нього було бажання виїхати і спробувати себе в зарубіжному клубі. Стримував, мені здається, один момент - незнання мови.

В Італії, до речі, теж завжди цікавилися роботою Валерія Лобановського. Представники "Мілан-Лаб", генеральний директор клубу прилітали зі мною до Києва і проводили по кілька днів зі співробітниками динамівського клубу, вивчали досвід.

У нас в "Мілані" теж було багато різних тестів, і за основу там брали якраз все те, що створював штаб Валерія Лобановського. Там не соромилися вчитися, тим більше, що було у кого вчитися".

Шевченко також розповів про інші особливості роботи з Метром:

"У нас були великі навантаження, але Лобановський знав: для того, щоб на рівних конкурувати з провідними командами Ліги чемпіонів і провідними європейськими збірними, потрібно перебувати в хорошому функціональному стані. У чемпіонаті України тоді був не найвищий рівень, і готуватися до важливих поєдинків на міжнародній арені крізь призму матчів на внутрішній арені було складно. От і доводилося дуже добре тренуватися. Доводилося терпіти, нам пояснювали, навіщо це потрібно, а результати показували, що ми все правильно робимо. У нас були складні тести, до них має бути правильне ставлення, я до них завжди серйозно ставився. Я до всього ставився серйозно, тому мені і хотілося завжди і у всьому показувати хороші результати.

Валерій Васильович рідко підвищував голос

У нас був природний відбір, і це дозволяло конкурувати з європейськими клубами, які могли купити собі всю команду. Футбольні якості, зрозуміло, були на першому місці, але за інших рівних умов грали, у кого були краще сприйняття навантажень і хороша функція.

Валерій Васильович рідко підвищував голос. Він взагалі ніколи не кричав, ні з ким не з'ясовував стосунки, до нього була величезна повага з усіх боків. Навіть не повага, а щось більше - це важко передати словами. Установки на гру були завжди різноманітними. Нам ніколи не пояснювали ті базові речі, які ми, як абетку, знали з тренувального процесу. Всі вимоги були добре відомі - хто не розумів, той не грав. Суть установки зводилася до того, щоб налаштувати команду, завести її. Лобановський завжди знаходив для цього потрібні слова, і ці слова діяли", - сказав Шевченко в інтерв'ю "Команда №1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко викликав на контрольні матчі 19-річного дебютанта

Андрій Шевченко - володар "Золотого м'яча"-2004, другий бомбардир в історії "Мілана". Шість разів визнавався найкращим футболістом України. Балотувався у Верховну Раду від партії Наталії Королевської.

Зараз ви читаєте новину «"Лобановський висилав за мною машину" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути