понеділок, 14 травня 2018 11:09

"Лобановський радів не менше за нас" – 14 травня "Динамо" виграло свій перший Кубок кубків

"Лобановський радів не менше за нас" – 14 травня "Динамо" виграло свій перший Кубок кубків
Володимир Мунтян із Кубком кубків.

14 травня 1975 року київське "Динамо" першим серед радянських клубів вибороло європейський трофей. У фіналі Кубка кубків в Базелі кияни перемогли угорський "Ференцварош" – 3:0. Відзначилися Володимир Онищенко (двічі) й Олег Блохін.


Напередодні вирішальної гри угорці побачили тренування "Динамо". Лобановський і Базилевич тренували вправи на швидкість.


"Ми були сильними й не мали що приховувати, – каже центральний півзахисник тієї команди Володимир Мунтян. – Нікого не боялися. Знали, що треба вийти на поле й зробити свою роботу".


Володимир Федорович каже, що не пам'ятає, коли закінчилася ейфорія.


"Напередодні гри я спав як убитий. Повірив у перемогу лише на 90-й хвилині. Вже потім радість била через край. Того вечора я би штангу підняв однією рукою. Насправді Кубок кубків неважкий. Лобановський і Базилевич раділи разом із нами. Ніяких слів про завтрашнє тренування Валерій Васильович не казав. Я й досі не знаю, хто радів більше – ми чи тренери. Ніяких візитів до керівників держави в нас не було. Запросили на Президію Верховної Ради України. Вручили грамоти. Ото й увесь офіціоз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перемоги нас повезли на банкет: київське "Динамо" вдруге виграло Кубок володарів кубків


У жовтні 1975 року у матчі за Суперкубок зійшлися тодішні переможці Кубка чемпіонів і Кубка кубків – "Баварія" і "Динамо". Кияни перемогли в обох матчах – 1:0 в Мюнхені й – 2:0 в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Лобановський радів не менше за нас" – 14 травня "Динамо" виграло свій перший Кубок кубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути