субота, 12 лютого 2011 14:24

Ліппі все ще може очолити збірну України

Ліппі все ще може очолити збірну України

Італійський тренер Марчелло Ліппі все ще може очолити національну збірну України, повідомляє провідне італійське видання La Gazzetta dello Sport.

Втім, за інформацією газетярів, переговори Ліппі з Федерацією футболу України наразі заморожені, а сам чемпіон світу-2006 не поспішає приймати рішення щодо майбутнього місця роботи. Його цікавлять лише "серйозні проекти".

Агент фахівця та його син Давіде Ліппі мав контакти з представниками Катару, ОАЕ та Саудівської Аравії. Крім того, прізвище легендарного спеціаліста згадують серед кандидатів на посаду тренера збірної Чилі.

За даними ж газети Il Secolo XIX, Марчелло Ліппі найближчим часом може стати біля керма генуезької "Сампдорії".

Тим часом, невизначеність з головним тренером національної команди буде знята на найближчому засіданні Виконкому федерації футболу. Не дивлячись на те, що цей орган засідає раз на три місяці, його позачергове засідання ініціювали 10 постійних членів з 28. Вимоги такої кількості функціонерів вистачає, аби президент ФФУ впродовж двох тижнів провів засідання.

Перший тиждень минув 9 лютого - у день фіналу кіпрського турніру, де збірна під керівництвом виконуючого обов'язки головного тренера Юрія Калитвинцева святкувала успіх в грі зі Швецією. Проте чи затвердять нинішнього наставника, або, навпаки, назвуть прізвище нового тренера, питання залишається відкритим. Відомо, що мінімум третя частина членів виконкому підтримають кандидатуру Олега Блохіна. Не проти і сам Олег Володимирович, проте, за його словами, з ним переговори ніхто не вів.

У той же час мусуються розмови, що навколо тренера-чвертьфіналіста чемпіонату світу вже формується тренерський штаб.

Дипломатично уникнув відповіді і президент ФФУ. Григорій Суркіс підтвердив, що не вів переговори з Блохіним і, в той же час, не сказав, кому сам віддає перевагу. Не виключено, що у Григорія Михайловича є свій кандидат, якого він запропонує на засіданні Виконкому.

Якщо такий варіант можливий, то заслуги претендента на пост головного тренера мають затьмарити досягнення і Калитвинцева і Блохіна. Або ж це може бути альтернатива, яка влаштує усіх відповідальних за ухвалення рішення функціонерів. На сьогодні такий кандидат один - Мирон Маркевич, якого обрали рік тому, і який пішов у відставку в серпні минулого року.

За матеріалами Інформаційний центр "Україна-2012", 2012ua.net

Зараз ви читаєте новину «Ліппі все ще може очолити збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути