пʼятниця, 27 листопада 2009 12:55

Лікарі та кухарі труїли футболістів за вказівками мафії

Лікарі та кухарі труїли футболістів за вказівками мафії

Європейський футбольний скандал обростає все новими подробицями, повідомляє Deutsche Welle. За даними слідства, футбольна мафія не гребувала кримінальних методів для виведення з ладу окремих гравців перед важливими іграми.

Як заявив в інтерв"ю агентству dpa адвокат одного з обвинувачених Буркхард Бенекен, слідство вже має в своєму розпорядженні дані про участь у ньому лікарів та кухарів команд. За словами адвоката, вони отримували вказівки отруїти окремих гравців, з тим, щоб вони не могли взяти участі в іграх.

Футбольна мафія оперувала десятками мільйонів євро і не зупинялася перед кримінальними методами для досягнення своїх цілей, включаючи отруєння і викрадення людей.

Провідні футбольні функціонери Німеччини вже заявили, що шоковані масштабами скандалу. "Масштаби скандалу, що охопив практично всю Європу, і його глибина воістину жахливі", - заявив, зокрема, менеджер національної збірної Олівер Бірхофф.

Голова Федерального відомства кримінальної поліції Йорг Цирке заявив, що футбольний скандал наочно продемонстрував зростаючі зв"язки між злочинними спільнотами в різних країнах.

Земельний уряд Баварії в зв"язку з цим має намір звернутися із законодавчою ініціативою до представництва земель - бундесрат. У законопроекті пропонується ввести кримінальне покарання за використання спортсменами допінгу та корупцію в спорті.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Лікарі та кухарі труїли футболістів за вказівками мафії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути