субота, 21 листопада 2009 10:47

200 європейських футбольних матчів визнано договірними

200 європейських футбольних матчів визнано договірними

УЄФА визнала договірними 200 футбольних матчів у Європі. При цьому в організації заявили, що дванадцять таких матчів було зіграно в Лізі Європи, а три - в Лізі чемпіонів.

Поліція Німеччини, Великобританії, Австрії та Швейцарії вже заарештувала 15 людей. Було вилучено готівки та майна та 1,5 мільйона доларів. Ще 200 осіб залишаються під підозрою німецької поліції.

В УЄФА поставили під сумнів результати матчів у першому та другому дивізіонах Німеччини, Туреччини, Швейцарії та ще кількох країн Європи.

"Внаслідок розслідування ми затримали групу зловмисників, які з початку 2009 року впливали на результати матчів у вищих дивізіонах європейських ліг. Вони підкупали суддів, тренерів та гравців. Злочинці наперед знали результати всіх матчів і використовували це у власних інтересах", - прокоментував цю ситуацію Фрідгельм Алтанс, представник кримінальної поліції Німеччини.

Нагадаємо, раніше УЄФА назвала кілька матчів, учасники яких підозрюються у нечесному футболі. Зокрема, було проведене розслідування гри між македонським клубом "Побєда" та вірменським "Пюніком", що відбулася в 2004 році.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «200 європейських футбольних матчів визнано договірними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути