пʼятниця, 19 червня 2009 18:00

Лідер ЦСКА підписав рекордний для Росії контракт з "Челсі"

Лідер ЦСКА підписав рекордний для Росії контракт з "Челсі"

Найкращий футболіст Росії Юрій Жирков підписав 5-річний контракт з клубом Романа Абрамовича – лондонським "Челсі".

Протягом цього часу гравець отримуватиме рекордну для росіян зарплату – 100 тисяч євро на тиждень. Таким чином загальна сума контракту склала сенсаційні 24 мільйона євро, або майже п"ять мільйонів євро на рік.

"Роман Аркадійович, як і обіцяв, не поскупився на зарплату російському футболісту, - розповів знайомий гравця. - Навіть з англійськими непомірними податками Юрій не відчуватиме себе обмеженим в засобах. І вже точно не повториться ситуація, як з Аршавіним в "Арсеналі". З Жирковим заздалегідь обговорили зарплату, яка значиться в його контракті, і суму, яку він отримуватиме після вирахування податків".

З урахуванням нового прибуткового податку до 50%, який вводиться в Британії з квітня наступного року, Жирков щорічно зароблятиме близько двох з половиною мільйонів євро.

До речі, гравець збірної Росії відразу ж увірветься в десятку найбільш високооплачуваних гравців у світі. В "Челсі" же більше Юри одержуватимуть тільки капітан команди Джон Террі та лідер клубу Френк Лемпард, які заробляють по 150 тисяч євро на тиждень.

Нагадаємо, що до цього найбільш високооплачуваним росіянином був Андрій Аршавін, який отримує найбільшу зарплату в лондонському "Арсеналі" – 80 тисяч євро на тиждень.

Зазначимо, що попередній контракт Жирков підписав ще наприкінці весни, після того, як завершилися довгі переговори між ЦСКА і "Челсі".

А перший етап переговорів пройшов між власником ЦСКА Євгеном Гінером і його другом Романом Абрамовичем ще в березні. Тоді армійці переграли в Кубку УЄФА "Астон Віллу", а на матчі був присутній і власник "аристократів". Роман Аркадійович разом з Євгеном Ленноровичем після матчу спустилися в роздягальню, щоб привітати ЦСКА з перемогою.

Вже після цього Абрамович, вражений грою Жиркова, погодився на умови ЦСКА по трансферу гравця. За інформацією російських ЗМІ, загальна сума трансферу складе близько тридцяти мільйонів євро.

Остаточно ж всі крапки над "i" були розставлені у Фінляндії, де Роман Аркадійович таємно зустрівся з Жирковим, який прибув в Хельсінкі у складі збірної Росії на гру з фінами.

Зараз новий клуб Юрія почав активні пошуки житла для гравця та його сім"ї неподалік від тренувальної бази "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «Лідер ЦСКА підписав рекордний для Росії контракт з "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути