вівторок, 02 грудня 2008 13:43

Ленс Армстронг підтвердив свою участь у "Тур де Франс"

Семиразовий переможець "Тур де Франс" американський велогонщик Ленс Армстронг офіційно підтвердив, що візьме участь в престижній багатоденці в 2009 році. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на AFP.

Таким чином, 37-річний спортсмен спробує виграти "Тур де Франс" у восьмий раз в кар"єрі. Востаннє Армстронг ставав переможцем "Тур де Франс" в 2005 році, після чого оголосив про завершення спортивної кар"єри.

Армстронг виступатиме за команду "Астана" з Казахстану. За цю ж команду виступає переможець "Тур де Франс" - 2007 іспанець Альберто Контадор, який вважається найкращим велогонщиком світу. На думку голови Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) Пета Макквейда, саме Контадор є фаворитом "Туру" - 2009.

Оголошуючи про повернення у велоспорт у вересні 2008 року, Армстронг пообіцяв, що регулярно проходитиме строгий допінг-контроль, яким займеться незалежний експерт Дон Кетлін, а результати тестів розміщуватимуться на спеціальному сайті. В кінці листопада американський гонщик приступив до тренувань, проте Кетлін на них допущений не був, а сайт, який повинен повідомляти про результати тестів, поки не відкритий.

У вересні після оголошення Армстронга про відновлення кар"єри директор "Тур де Франс" Крістіан Прюдомм підкреслив, що американець і його партнери по команді повинні будуть пройти всі процедури допінг-контролю, які стали набагато строгішими, ніж в минулі роки.

Першою гонкою Армстронга після відновлення кар"єри стане TourDownUnder, яка пройде в Австралії з 20 по 25 січня 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Ленс Армстронг підтвердив свою участь у "Тур де Франс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути