четвер, 09 жовтня 2008 11:43

Ленсу Армстронгу дозволили порушити антидопінгові правила

Міжнародний союз велосипедистів (ICU) дозволив американцеві Ленсу Армстронгу взяти участь в гонці TourDownUnder, яка пройде в Австралії з 20 по 25 січня 2009 року. Про це повідомляє AP. Тим самим, Армстронгу дозволили порушити антидопінгові правила, відповідно до яких спортсмен мав право виступати тільки з 1 лютого 2009 року.

За правилами ICU, велогонщик, що оголосив про завершення кар"єри, може повернутися в спорт, проте за шість місяців до своєї першої гонки він повинен подати повідомлення в антидопінгові органи. Армстронг направив повідомлення в Американське антидопінгове агентство (USADA) 1 серпня 2008 року.

За даними ICU, за чотири роки, які пройшли з часу затвердження правила, методи тестування спортсменів на допінг значно покращились, тому зараз немає потреби дотримуватись терміну .

Також союз велосипедистів врахував, що Армстронг має намір проходити строгий допінг-контроль, яким займеться незалежний експерт Дон Кетлін.

Армстронг оголосив про повернення у велоспорт у вересні 2008 року. Американець не виступав з 2005 року, коли він прийняв рішення завершити кар"єру після сьомої поспіль перемоги на велобагатоденці "Тур де Франс".

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Ленсу Армстронгу дозволили порушити антидопінгові правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути